Afbeelding “Elke dag weer trots dat ik hier werk”

“Elke dag weer trots dat ik hier werk”

ABB’ers geven het werken bij ABB een dikke 8! Dat cijfer rolde uit het onafhankelijke medewerkertevredenheidsonderzoek dat we recent hebben gehouden. Vooral de onderlinge sfeer en de arbeidsomstandigheden worden goed beoordeeld. “Bij ABB kun je echt jezelf zijn.”

Het is de derde keer dat we dit onderzoek onder medewerkers hebben gedaan, steeds met een mooie 8 als uitkomst. “Een prachtig resultaat, waar we ook zeker trots op zijn”, vertelt Lenny Verhoef, HR Manager. “Omdat we dit onderzoek al meerdere keren hebben uitgevoerd, krijgen we een goed beeld van de thema’s die binnen ons bedrijf goed gaan en welke onderdelen nog aandacht nodig hebben.”

 

Mooie werkplek

Een significante stijger sinds 2020 is de tevredenheid over de fysieke ruimte (van 78% naar 94%). “Dit is natuurlijk toe te schrijven op de verhuizing naar ons prachtige nieuwe kantoor”, vertelt Lenny. “Ik moet zeggen dat ik zelf ook elke werkdag weer trots ben op deze mooie werkplek.”

Bij ABB word je gewaardeerd om jouw talenten en aangemoedigd om deze talenten verder te ontwikkelen

Lenny Verhoef

Sociale activiteiten

Andere mooie stijgers zijn de aandacht voor voldoende sociale activiteiten buiten het werk om (73% naar 94%) en de mogelijkheid voldoende nieuwe kennis op te kunnen doen (64% naar 82%). “We hebben een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert. Daarnaast organiseren we als bedrijf zelf ook ieder jaar een zomerbarbecue, een kerstmarkt en teambuildingsdagen”, vertelt Lenny over de sociale activiteiten. Wat betreft het opdoen van nieuwe kennis: “Sinds kort hebben we een eigen ABB Academy Academie, een digitale opleidingsomgeving met interessante trainingen om het beste uit je werk te halen.”

Beter beeld

Het interne onderzoek is zes jaar geleden in het leven geroepen om een beter beeld te krijgen van de organisatie. “Wie is ABB nu eigenlijk, hoe kijken ABB’ers naar de organisatie en wat voor bedrijf willen we zijn”, met die vragen ging Lenny naar het bedrijf Statisfact dat de enquête opstelde. “Daaruit komt iedere keer naar voren dat ABB’ers over het algemeen heel tevreden zijn over het werken bij ABB. Maar naast de mooie cijfers komen er natuurlijk ook aandachtspunten uit het onderzoek. Onderwerpen waar we mee aan de slag kunnen. Komende tijd gaan we intern aan de slag om de uitkomsten van het onderzoek verder uit te diepen om te kijken hoe we het werken bij ABB nóg aantrekkelijker kunnen maken.”

Prettig werkklimaat

Zelf werkt Lenny al bijna 18 jaar bij ABB, nog altijd naar alle tevredenheid. “ABB is voor mij een bedrijf waar je echt jezelf kunt zijn. Waar je niet op je tenen hoeft te lopen, maar wordt gewaardeerd om jouw talenten en wordt aangemoedigd om deze talenten verder te ontwikkelen. Er heerst een prettig werkklimaat en ik voel me hier nog steeds helemaal thuis.”

Ervaringen