Afbeelding “Soms kunnen we door ondercapaciteit bij derden locaties nog niet ontwikkelen”

“Soms kunnen we door ondercapaciteit bij derden locaties nog niet ontwikkelen”

In deel twee van het interview met CorporatieNL vertelt onze Conceptontwikkelaar Karen Otten over de uitdagingen van ons vak. Waar lopen we als ontwikkelaar tegenaan bij het realiseren van ‘een thuis voor iedereen’ en wat zou er beter kunnen?

Een van die uitdagingen is capaciteit door krapte op de arbeidsmarkt, waarover Karen zegt: “Wij hebben verschillende locaties in eigendom waar wij klaar staan, maar die door capaciteit bij derden nog niet ontwikkeld kunnen worden. Ook al kunnen wij vaak het proces grotendeels zelf trekken en daarmee o.a. een gemeente maximaal ontlasten.”

 

Een thuis voor iedereen

CorporatieNL heeft al missie ‘een thuis voor iedereen in 2030’. Hoe wij daar als ontwikkelende bouwer onder andere invulling aan geven, vertelt Karen door middel van twee voorbeeld projecten.

Stella Nova: “Het is een project voor iedereen. In het plan worden huur- en koopwoningen gerealiseerd. Appartementen, beneden-/bovenwoningen en eengezinswoningen in diverse typen. Diverse woningtypen betekent een diversiteit aan bewoners.”

Amstelwijck Park: “Deze wijk is opgezet vanuit de beleving van de voetganger en fietser, zodat je hier vrij kunt lopen en recreëren én jouw kinderen veilig kunnen spelen! De hoven zijn doodlopend en autoluw. Hier ontmoet je je directe buren gemakkelijk.”

Ervaringen