Afbeelding “Het contact was toegankelijk en ook heel recht door zee. Dat was heel fijn”

“Het contact was toegankelijk en ook heel recht door zee. Dat was heel fijn”

“Begin dit jaar heeft Philadelphia een nieuw wooncomplex voor voornamelijk jongvolwassen bewoners met een verstandelijke handicap geopend in Almere. De aanpak tijdens de ontwikkeling en bouw heeft geresulteerd in een modern en uitzonderlijk fijn zorgcomplex voor zowel de cliënten als onze medewerkers”, vertelt Marijne Liese-Happel, locatiemanager Amsterdam e.o. bij Philadelphia.

“De samenwerking is erg goed bevallen. Vooral de betrokkenheid vanuit ABB Bouwgroep is voor mij indrukwekkend’, vertelt Liese-Happel. “Voor de nieuwe bewoners en hun ouders is de verhuizing naar een nieuwe woning een spannend proces. Om betrokken bewoners mee te nemen in de ontwikkeling van het complex, was er ruimte om ze een inkijkje te geven. ABB, en in het bijzonder mijn contactpersoon Mark van der Leij, zag daar het belang van in. Zo maakte Mark regelmatig foto’s en was hij zelfs op zijn vrije dag aanwezig op de kijkersdag.”

“Tijdens de uitvoering kwamen er vanuit onze kant nieuwe wensen”, vervolgt Liese-Happel. “Daar hebben we op een laagdrempelige wijze contact over gehad en waar nodig zaken aangescherpt. Het contact was toegankelijk en ook heel recht door zee. Dat was heel fijn, zeker gezien het feit dat ik niet per se veel verstand heb van bouwen. Dan is de sociale kant in de samenwerking belangrijk. Ook is het gelukt het contact heel informeel te houden, ondanks dat we een grote organisatie zijn met veel afdelingen.”

De samenwerking is erg goed bevallen. Vooral de betrokkenheid vanuit ABB Bouwgroep is voor mij indrukwekkend

Marijne Liese-Happel, locatiemanager Amsterdam e.o. bij Philadelphia

“Het eindresultaat is een zorgcomplex opgebouwd uit 4 bouwlagen met ieder een eigen functie. Het pand bestaat niet alleen uit appartementen, maar ook uit gemeenschappelijke ruimtes om de bewoners en mensen uit de buurt met elkaar in contact te brengen. De goede lichtinval en brede gangen maken het pand een fijne locatie om in te wonen en werken.”

“Dankzij de toepassing van zorgdomotica is het bovendien een erg innovatief complex geworden, waarmee we klaar zijn voor de toekomst. Ook daarin is goed meegedacht. Het gehele proces is zo goed bevallen dat we inmiddels alweer samenwerken aan een nieuw project.”

Ervaringen