Afbeelding Transformatie Rabobankkantoor naar woon/zorgcomplex

Transformatie Rabobankkantoor naar woon/zorgcomplex

In Bergschenhoek transformeren we het voormalige regiokantoor van de Rabobank naar woon/zorgcomplex. In het bestaande gebouw realiseren we 19 koopappartementen en 34 zorgstudio’s met algemene ruimtes voor een zorginstelling. Zo geven we dit bijzondere gebouw weer een waardevolle bestemming.

ABB verzorgd de transformatie van het kantoor in opdracht van Wayland B.V. De bestaande contouren van het gebouw blijven zoveel mogelijk behouden. “Het is een prachtig gebouw”, vertelt Martin Visser, Directeur Bouw bij ABB. “Kwalitatief hoogstaand en zeer goed gebouwd. Er zal aan het exterieur dan ook niet veel worden veranderd. We zullen enkele balkons toevoegen om de bewoners een eigen buitenruimte te kunnen geven.”

 

Ervaring

In het gebouw worden 19 koopappartementen op de 1e en 2e verdieping gerealiseerd. Op de begane grond en een deel van 1e verdieping wordt ruimte gemaakt voor een zorginstelling met 34 zorgstudio’s en algemene ruimtes. “Van binnen wordt het gebouw helemaal opnieuw ingedeeld. Een uitdagende klus, waar we gelukkig al veel ervaring mee hebben.”

Martin doelt onder andere op de grootschalige transformaties in Rotterdam; De Nieuwe Admiraliteit en het Van Vollenhovenkwartier. “Transformaties zijn altijd uitdagend, omdat je ze van tevoren nooit helemaal kunt plannen. Dat maakt het juist zo interessant. Je wordt gedwongen oplossingsgericht en creatief te zijn. Iets waar het onze ABB’ers gelukkig niet aan ontbreekt.”

Locatie

Bergschenhoek

Betreft

- 19 koopappartementen
- 34 zorgstudio's
- Algemene ruimtes

Voortgang

In aanbouw

Projectontwikkeling

Ontwikkelaar: Wayland Real Estate

Bouw: ABB Bouwgroep