Afbeelding “Philadelphia vindt het belangrijk dat locaties een fijne woonplek bieden”

“Philadelphia vindt het belangrijk dat locaties een fijne woonplek bieden”

In de Hallo, het magazine van Philadelphia, van augustus 2018 staat een leuk artikel over het nieuwbouwcomplex aan de Borneostraat in Almere. In dit verhaal zijn enkele alinea’s uit het artikel overgenomen. De link naar het originele, volledige artikel is onderaan de pagina terug te vinden.

“Hoe je woont is belangrijk. Je wilt je thuis voelen. En de begeleiding moet er kunnen werken. Philadelphia vindt het belangrijk dat locaties een fijne woonplek bieden. Daarom worden oude locaties soms verbouwd of komen er nieuwe. Zoals aan de Borneostraat in Almere.

 

Inrichting met bewoners en ouders

Een nieuwe locatie is er natuurlijk niet ineens. Zo wordt er eerst gekeken of nieuwbouw of verbouwing nodig is. Voor welke doelgroep moet er gebouwd worden, welke plek is geschikt, etc.

Normaal wordt de bouw van een locatie gedaan volgens ‘Het Huis van Philadelphia’. Een methode waarbij bewoners, familie, medewerkers en buurtgenoten actief meedenken over nieuwe locaties. Zo worden er locaties ontworpen die optimaal zijn voor de doelgroep. In het geval van Almere was dat lastig, omdat er nog geen bewoners bekend waren en ook nog geen medewerkers waren aangenomen toen het gebouw werd ontwikkeld. En de locatie staat in een nieuwe wijk, waardoor er maar enkele buren waren. ‘Maar waar het kon, hebben we het samen gedaan. Zoals de inrichting. Die is zoveel mogelijk met bewoners en ouders van verwanten gedaan’, vertelt Jan Peterse, team Huisvesting Philadelphia.”

 

Ervaringen