Afbeelding Centrumplan Berkel

Centrumplan Berkel

ABB en Waaijer Projectrealisatie ontwikkelen het centrumplan Berkel Centrum West. Door de realisatie van Berkel Centrum West wordt het centrum van Berkel en Rodenrijs verder ontwikkeld als hoofdwinkelcentrum van gemeente Lansingerland.

Het plan bestaat uit de realisatie van een supermarkt, winkels, horeca en parkeergelegenheid. Ook worden circa 170 appartementen in diverse prijsklassen gebouwd, waarvan een fors aandeel bestemd is voor starters.

De komende 10 jaar zal naar verwachting de gemeente met ongeveer 8.000 inwoners groeien tot 68.000 inwoners. Het is belangrijk om het voorzieningenniveau hierop af te stemmen. Na de herontwikkeling aan de oostzijde van het centrum (Kerksingel), wordt nu het centrumgebied verder versterkt en afgerond door aan de westzijde van het centrum (Westersingel) een uitbreiding te laten plaatsvinden.

Berkel Centrum West wordt een aangenaam en levendig verblijfsgebied door de combinatie van winkels en wonen, horeca en leisure, pleinen en terrassen aan het water.

Locatie

Berkel en Rodenrijs

Betreft

- 2.500 m2 BVO supermarkt
- 3.130 m2 BVO winkels en horeca
- 170 huur- en koopappartementen
- 360 parkeerplaatsen in een parkeergarage

Voortgang

Fase Het Kwadraat: In aanbouw

Projectontwikkeling

Opdrachtgever: Gemeente Lansingerland