Afbeelding “We waren direct verliefd op het ontwerp van de landhuizen”

“We waren direct verliefd op het ontwerp van de landhuizen”

Ilse en Robbert woonden jarenlang met veel plezier in het centrum van Rotterdam. Toch verlangden ze naar meer groen om zich heen en zo kwamen ze uit bij het Amstelwijck Park in Dordrecht. Het vele groen, de mooie architectuur van de huizen, de nabijheid van een prachtig natuurgebied, vele voorzieningen en de historische binnenstad hebben het stel overgehaald om de overstap naar Dordrecht te maken. "En nog zijn we binnen een mum van tijd in ons vertrouwde Rotterdam. Het is een droom die uitkomt."

Ilse: “Door corona zijn we veel thuis geweest en dat heeft ons doen beseffen dat we het groen missen. We zijn daarom onze zoektocht naar een nieuwe woning gestart en kwamen per toeval Amstelwijck Park tegen. Toen we in de brochure lazen over de toepassing van het vele groen, waren we direct enthousiast. We zijn dan ook blij verrast dat we onze droomwoning toegewezen hebben kregen.”

Robbert: “We waren direct verliefd op het ontwerp van de landhuizen. De erker, woonkeuken en grote tuin sprongen er voor ons echt uit. Bij nieuwbouwprojecten lijken de woningen vaak op elkaar, dat vinden wij een nadeel. We willen namelijk graag een uniek huis. Maar dat krijgen we met deze woning.”

De vele ruw-/ en afbouwopties worden als groot pluspunt gezien door het stel, maar bracht ook stress met zich mee. “We konden zoveel keuzes maken dat het soms lastig was, je wilt het toch in één keer goed doen. Gelukkig heeft mijn vader ons geholpen”, vertelt Robbert. Ilse: “Ik kijk er echt naar uit om in onze nieuwe woonkeuken uitgebreid te koken voor familie en vrienden. We krijgen een kookeiland waar we vooraf gezellig kunnen borrelen om daarna aan de eettafel in de erker te kunnen dineren.”

We vinden het belangrijk dat we in een wijk gaan wonen die klimaatbestendig is. Op deze manier kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan een beter milieu

Ilse en Robbert, kopers Amstelwijck Park

In een mum van tijd in Rotterdam

“Wij hebben specifiek voor dit project gekozen vanwege de omgeving. We stappen graag op de racefiets en dan is het toch makkelijker als je direct in een weidse omgeving bent. Straks zijn we binnen no-time in onder andere de Biesbosch waar je heerlijk kunt fietsen. Sinds we weten dat we hier gaan wonen, is bijna de helft van de rondjes die we maken(spatie)in deze omgeving. Daarnaast is de ligging van het project ideaal; dichtbij vele voorzieningen, je bent zo in de gezellige historische binnenstad van Dordrecht en ook nog steeds met de auto of trein zo in het centrum van Rotterdam. We wonen straks in het groen, met een tuin, alle voorzieningen binnen handbereik, maar nog steeds zijn we binnen een mum van tijd in ons vertrouwde Rotterdam. Het is een droom die uitkomt.”

Ilse en Robbert hebben momenteel een balkon. Een tuin stond hoog op hun prioriteitenlijst. “Onze nieuwe tuin wordt heerlijk groot, gelegen aan het water én aan het park. Beter kunnen we het niet krijgen. We halen de tuin optisch gezien naar binnen met de keuze voor openslaande deuren in de erker en in de woonkamer. Het is echt gaaf om te zien hoe groen Amstelwijck Park wordt. Over alle details is nagedacht. Denk dan bijvoorbeeld aan de begroeide pergola, diverse erfafscheidingen en de ingerichte voortuin”, aldus Robbert. Ilse: “We vinden het belangrijk dat we in een wijk gaan wonen die klimaatbestendig is. Op deze manier kunnen wij ook ons steentje bijdragen aan een beter milieu.”

Ervaringen