Afbeelding “Het feit dat je van elkaar op aan kunt, maakt samenwerken met ABB heel plezierig”

“Het feit dat je van elkaar op aan kunt, maakt samenwerken met ABB heel plezierig”

Piet Melzer, wethouder Financiën, Wonen en Mobiliteit in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, is nauw betrokken geweest bij de realisatie van het grote nieuwbouwproject Ackerswoude. In totaal zijn bijna 900 woningen aan deze gemeente toegevoegd op een mooie centrale locatie. "Bij de ontwikkeling van nieuwe wijken is het voor ons als gemeente in de eerste plaats belangrijk dat je als partners van elkaar op aan kunt. Daarnaast is het belangrijk dat er kwaliteit wordt geleverd. Dat zie je bij uitstek bij ABB gebeuren", vertelt Melzer.

“Vraaggericht ontwikkelen en bouwen voert in project Ackerswoude de boventoon, wat zich uit in de deelprojecten Ackerswoude Brink en Ackerswoude Landrijk. De gemeente is grondbezitter. Het bijzondere is dat het een samenwerking is tussen de gemeente en twee ontwikkel- en bouwpartners, waarvan ABB er één is.”

“Het feit dat je van elkaar op aan kunt en dat dingen worden uitgesproken, maakt de samenwerking met ABB heel plezierig”, vervolgt Melzer. “Als iets stroef loopt, dan wordt dat teruggekoppeld en vervolgens wordt er adequaat geanticipeerd op de situatie. Dat is iets wat heel belangrijk is, zeker wanneer er sprake is van meer bouwstromen. Ik ben zeer te spreken over de samenwerking.”

 

Kwaliteit geleverd

“Wat ik terug hoor in de verhalen van de eigenaren van de opgeleverde woningen is dat er echt kwaliteit is geleverd. Voor ons als gemeente gaat het om dat woongenot. ABB heeft dus echt tevreden klanten en partners.”

Ervaringen