Afbeelding “De persoonlijke aandacht binnen het bedrijf maakt ABB echt”

“De persoonlijke aandacht binnen het bedrijf maakt ABB echt”

Als je een woning koopt bij ABB, ontmoet je al gauw onze gezellige collega Marja. Marja is een van de kopersbegeleiders bij ABB en is de contactpersoon tussen de koper van een nieuwbouwwoning en ABB. Ze vertelt over haar veelzijdige baan en het werken bij ABB.

“De kopersbegeleider is verantwoordelijk voor het coördineren van het afbouwtraject met de kopers. Het bespreken, beoordelen, vastleggen en afprijzen van afbouwopties moet binnen een bepaald tijdsbestek zijn afgerond zodat deze op tijd in het bouwproces verwerkt kunnen worden. Daarbij hoort ook de aansturing van showrooms, contacten met onderaannemers en afstemming met collega’s van de divisies Ontwikkeling en Bouw. Momenteel werken er bij ABB vier kopersbegeleiders. Er wordt altijd met minimaal twee kopersbegeleiders aan één project gewerkt.”

Geen dag hetzelfde

“Doordat je als kopersbegeleider de hele dag bereikbaar bent voor de kopers, kan een werkdag er heel anders uitzien dan van te voren was bedacht. Het beantwoorden van de vele telefoontjes en mails, het uitwerken en uittekenen van opties, het overleggen met collega’s, aansturen van projectshowrooms etc. is allemaal onderdeel van het werk. Daarnaast kom ik regelmatig op de bouwplaats om kopers te begeleiden als zij hun woning mogen bezoeken bij een zogenaamde kijkdag. Mijn ideale werkdag? Als ik alle geplande werkzaamheden van die dag kan uitvoeren, ben ik een tevreden mens!”

Door efficiënt te overleggen met elkaar en snel te reageren op ontwikkelingen, zetten we als team elke keer weer een prestatie neer. Bij ABB voel ik me onderdeel van een team.

Marja, kopersbegeleiding

“De leuke contacten met klanten, het op tijd afronden van een project en het werken in teamverband met collega’s geeft mij energie! Ik zie eigenlijk nooit op tegen mijn werk, ik vind mijn werk leuk. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is. Soms zijn er moeilijke situaties. Het komt voor dat je klanten moet teleurstellen omdat in een bouwproces nu eenmaal niet alles mogelijk is. Ook het werken onder tijdsdruk is een onderdeel van mijn baan. Dat betekent vaak goed plannen en hard werken om deadlines te halen. Maar als een project op tijd kan worden afgerond, geeft dat weer veel voldoening.”

Een team

“Iedereen heeft zijn eigen takenpakket maar werkt uiteindelijk aan dezelfde projecten. Door efficiënt te overleggen met elkaar en snel te reageren op ontwikkelingen, zetten we als team elke keer weer een prestatie neer. Bij ABB voel ik me onderdeel van een team. Verder krijg je veel vrijheid bij de indeling en uitoefening van je werk. Doordat je aan diverse projecten tegelijk werkt, moet je continu schakelen, wat het werk ook weer gevarieerd maakt. Daarnaast is er geen afrekencultuur. Als er iets mis gaat, wordt er samen gezocht naar een oplossing.”

Teambuilding en ontwikkeling

“ABB zorgt goed voor haar medewerkers. Dat zie je terug in de lange dienstverbanden van veel collega’s. Vooral de activiteiten van de personeelsvereniging vind ik persoonlijk erg leuk. En ook de teambuildingsdagen die vanuit het bedrijf zelf worden georganiseerd, zorgen ervoor dat je ook collega’s ontmoet met wie je anders niet veel contact hebt.”

“Daarnaast worden medewerkers gestimuleerd om opleidingen te volgen waardoor zij alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen. In deze baan wil ik bereiken dat de klant tevreden is en een project goed en tijdig wordt afgerond. In mijn werkende leven wil ik mee blijven gaan met veranderingen en vernieuwingen om zo goed mogelijk mijn functie te kunnen uitoefenen’.

Kernwaarden

ABB heeft vier interne kernwaarden: aanpakkers, echt, ondernemend en samen. We vroegen Marja of zij deze kernwaarden herkent binnen ABB. Marja vertelt hierover:

 

Aanpakkers

“Ik heb de kopersbegeleiding gedaan van project Capelse Blok. Dit project bestond uit de transformatie van een middelbare school tot een appartementencomplex. Deze school had jaren leeg gestaan voordat ABB aan de transformatie begon. Tijdens dit proces kwamen er zoveel onverwachte zaken naar voren, die veel creativiteit, flexibiliteit en inzet van de betrokken medewerkers vroegen. Het uiteindelijke resultaat werd door de gemeente Capelle aan den IJssel onderscheiden met een publieksprijs. Dit bewijst wel dat ABB ondernemend is en durft aan te pakken.”

Echt

“De persoonlijke aandacht binnen het bedrijf maakt ABB echt. Als er bij iemand op persoonlijk vlak iets aan de hand is, zijn niet alleen de directe collega’s hierbij betrokken, maar ook de directie toont oprechte belangstelling. Dat maakt ABB tot een bijzonder bedrijf.”

Ondernemend

“Omdat ABB zowel projectontwikkelaar als bouwer is, zorgt dit voor een proactieve houding. We weten wat we doen en waar we over praten. Een ondernemende organisatie dus.”

Samen

“Alleen door als team samen op te trekken, kunnen we als bedrijf snel inspelen op ontwikkelingen en veranderingen. Dit is de kracht van ABB: het samenspel tussen de collega’s van Ontwikkeling en Bouw maakt ABB een sterk bedrijf. Een bedrijf dat in staat is zich voortdurend te verbeteren en te ontwikkelen omdat medewerkers bereid zijn elkaar te helpen en van elkaar te leren.”

Ervaringen