Afbeelding “Voor dit soort partijen leggen we de rode loper uit”

“Voor dit soort partijen leggen we de rode loper uit”

"Als gemeente hebben we marktpartijen die iets doen met de ontwikkeling van onze stad hard nodig. Wanneer we samen met bedrijven als ABB kunnen kijken naar een gewenste invulling van vastgoed, slaan we twee vliegen in één klap," vertelt Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling in Rotterdam.

“Leegstand is in veel steden een groot probleem. Het is daarom een positief gegeven dat er partijen zijn die op eigen risico vastgoed aankopen en dit transformeren tot vastgoed waar de markt op zit te wachten,” vertelt Schneider. “ABB Bouwgroep, DBOG en Trivestor Groep hebben een kantoorgebouw aangekocht dat wordt getransformeerd naar een complex met ruim 200 appartementen. Voor dit soort partijen leggen we als gemeente Rotterdam de rode loper uit.”

“Wanneer bedrijven als ABB dan ook nog eens begrijpen wat de wensen van een gemeente zijn, dan zijn we daar natuurlijk heel blij mee. Zo lagen er in eerste instantie plannen voor de realisatie van relatief kleine appartementen. Ik heb vanuit onze woonvisie echter aangegeven dat er behoefte is aan meer woningen in het midden- en hogere segment. In overleg zijn we daar heel mooi uitgekomen en dat heeft geleid tot een hartstikke goede samenwerking.”

Stakeholders als bewoners en nabije bedrijven mogen bij zo'n transformatie niet vergeten worden. ABB overziet dit speelveld goed

Ronald Schneider, wethouder Rotterdam

“Als gemeente hebben we partijen die de ontwikkeling van zo’n project voor hun rekening nemen superhard nodig. We zijn open en eerlijk het gesprek aangegaan, want samen kom je tot de juiste inzichten en resultaat. Door de gesprekken zijn we tot een product gekomen waar we allemaal gelukkig van worden.”

“Bij zo’n transformatie mogen belangrijke stakeholders als bewoners en bedrijven in de nabije omgeving niet worden vergeten. ABB en de andere partijen overzien het speelveld goed en zetten zich hier ook echt voor in. De werkwijze bij de ontwikkeling van het project aan de Van Vollenhovestraat ervaar ik daarom als een prettig proces.”

Ervaringen