Afbeelding “Het ontwikkelen en bouwen met ABB is altijd een prettige ervaring”

“Het ontwikkelen en bouwen met ABB is altijd een prettige ervaring”

Door het bundelen van krachten en het koppelen van kennis hebben we de afgelopen jaren met diverse partners prachtige projecten kunnen realiseren. Van het transformeren van een kantoorpand in een luxe appartementencomplex tot de realisatie van een compleet centrumgebied. Complexe ontwikkelingen die toch in korte tijd gerealiseerd konden worden doordat meerdere partijen de handen ineen hebben geslagen.

Een van deze samenwerkingspartners is Trivestor Groep. Hiermee hebben we het markante Van Vollenhovenkwartier in Rotterdam getransformeerd én hebben we dit jaar nieuwbouwproject Lievenshof in Oud-Beijerland gerealiseerd. Een duurzame relatie die is gebaseerd op transparantie, vertrouwen en waardering voor elkaars kwaliteiten. Dat beaamt ook Leander Seip, directeur van dit vastgoed- en ontwikkelingsbedrijf uit Rotterdam. Hij blikt terug op onze samenwerking:

Betrouwbaar en gedegen

“Het is ruim twintig jaar geleden dat we elkaar ontmoet hebben. Twee familiebedrijven waarvan een gezamenlijke kennis had bedacht dat het goed zou zijn elkaar te leren kennen. En dat klopte!

In de afgelopen decennia zijn we vaak met elkaar opgetrokken in het verwerven van vastgoed, het bouwen van degelijke appartementencomplexen, het transformeren van een bijzonder kantoorgebouw en begin dit jaar het realiseren van een prachtige woonwijk.

Als we terugkijken kunnen we niet anders zeggen dan dat het ontwikkelen en bouwen met ABB altijd een prettige ervaring is. Betrouwbare mensen en een gedegen aanpak, precies zoals het bij ons past.”

Ons grootste project is de transformatie geweest in het Rotterdamse Scheepvaartskwartier. Wij wisten een pand te verwerven op de hoek van de Van Vollenhovenstraat en de Westzeedijk. Echt een eye-catcher op een geweldige plek. Maar het gebouw was in onze ogen een dissonant in de wijk. ABB had juist een grote transformatie achter de rug aan de Admiraliteitskade en het stond voor ons vast: dit gaan we met elkaar doen!

Daar zit dan een lang traject aan vast van voorbereiden en natuurlijk het verkrijgen van de vergunningen. We hebben in een fijn team samengewerkt en krijgen nog steeds opmerkingen over hoe prachtig het vernieuwde gebouw nu past in de omgeving. Het is geweldig om te zien hoe ABB hier een systematische aanpak per laag hanteerde en we dus ook per laag telkens een stukje van het nieuwe gebouw te zien kregen. Heel knap om met een kleine bouwplaats toch zo’n kolossale transformatie uit te voeren.

Wij gaan absoluut nog heel veel samen doen! We kennen elkaar en weten dat we allebei vanuit een doelgerichte aanpak aan mooie dingen werken

Leander Seip, Directeur Trivestor Groep

Waar ABB Bouw vooral de focus heeft op het bouwen, konden wij ons focussen op de verkoop van de woningen, een prachtige combinatie!

Niet lang daarna kreeg ABB een locatie aangeboden waar wij in het verleden ook al eens mee bezig zijn geweest. Een oud garagebedrijf in Oud-Beijerland wat in de loop van de tijd behoorlijk wwas vervallen. Er staat nu een fraaie woonwijk met 54 eengezinswoningen. Zelf wonen we ook in Oud-Beijerland en spreken met regelmaat mensen over de Lievenshof. De reacties zijn lovend. Meest gehoord is ‘het lijkt wel alsof het er altijd al stond’. Dat is een mooi compliment want het betekent dat het met zorg is ingepast in de omgeving.

Voor de toekomst? Wij gaan absoluut nog heel veel doen! We kennen elkaar en weten dat we allebei vanuit een doelgerichte aanpak aan mooie dingen werken. ABB heeft haar eigen conceptwoning waardoor het bouwtraject snel en efficiënt verloopt. Wij zijn trots op deze samenwerking!”

Ervaringen