Afbeelding “Bij ABB ben je een mens, iemand die ertoe doet!”

“Bij ABB ben je een mens, iemand die ertoe doet!”

Met het huizentekort waar we in Nederland momenteel mee kampen is het beroep van timmerman één van de belangrijkste. Zonder timmerlieden immers geen huizen om in te wonen, geen kantoren om in te werken en geen cafés en restaurants om iets te eten of drinken. Kortom, zonder timmerlieden zou Nederland kaal en onbebouwd zijn. Daarom word je als goede timmerman ook enorm gewaardeerd. Eén van de timmermannen die Nederland rijk is en door ABB enorm wordt gewaardeerd is Stefan. Hieronder zijn verhaal.

Stefan werkt inmiddels ruim 20 jaar bij ABB en heeft een brede kennis van het timmervak. Zijn taken bestaan onder andere uit vloerbewerkingen, profielen stellen voor trappen, voorbereidingen voor stukadoors, tegelzetters en andere partijen treffen, vensterbanken leggen, de bouwplaats veilig stellen, andere werkzaamheden om de voortgang in erin te houden, en ga zo maar door. Een dag van Stefan is vol en veelzijdig. “ABB Bouwgroep is een super leuk bedrijf om voor te werken. Kenmerkend is dat iedereen voor elkaar klaarstaat. We zijn voor geen uitdaging bang. Hoogbouw, laagbouw, casco, nieuwbouw, renovatie: we doen alles!”

ABB is super. Het is een groeiend bedrijf dat nergens bang voor is

Stefan, Timmerman

De onderlinge sfeer is voor Stefan een van de redenen waarom hij al zo lang bij ons werkt. “Er wordt altijd gelachen. Geintje zit er ook altijd bij. Maar serieus kunnen we ook zijn. We hebben alles voor elkaar over. En staan altijd klaar voor elkaar.” Verder geeft hij aan dat hij het belangrijk vindt dat je je verhaal bij elkaar kwijt kan, of het nu goed is of slecht. Daar is hij heel blij mee. Hij stapt daarom nog steeds iedere dag met veel plezier uit zijn bed om aan zijn werkdag te beginnen.

Stefan is trots op de mooie wijken die ABB realiseert en vooral op de snelheid waarin dit gebeurt. “In vergelijking met andere bedrijven vind ik ABB heel snel. Dat komt volgens mij door de goede samenwerking en sfeer binnen het bedrijf. Teamwork is belangrijk bij ABB. Alle medewerkers moeten dezelfde kant op kijken en voor elkaar klaar staan. Als iedereen lekker met elkaar werkt, met veel plezier, kun je ook meer bereiken. En groeien. Als bedrijf en als persoon.”

Persoonlijk

“Collega’s gaan goed met elkaar om er is altijd tijd voor een praatje. Er worden ook regelmatig feestjes georganiseerd. Daar zijn dan alle ABB’ers. Niet alleen de collega’s met wie je dagelijks samenwerkt. Iedereen praat dan met elkaar, het is altijd gezellig. Met teamdagen leren we elkaar bovendien beter kennen, deze dagen zijn erg leuk.”

“ABB denkt ook altijd aan je als persoon. Met Pasen, in de zomer, met Sinterklaas, met kerst: we krijgen altijd weer wat leuks. En er wordt altijd aan iedereen gedacht. Ook met geboortes, trouwerijen of als je ziek bent. Bij ABB ben je een mens. Geen nummer. Iemand die er toe doet. Gewoon een super bedrijf waar ik elke dag met passie voor werk.”

Thuis bij ABB

Waarom hij iedereen zou aanraden om hier te komen werken? “Simpel. ABB is super. Het is een groeiend bedrijf dat nergens bang voor is. Wij doen alles met passie en met elkaar als een team. Bij ABB kun je leren en groeien. En het werken voelt als of je thuis bent. Lekker lachen met collega’s, af en toe geintje, iedereen staat voor elkaar klaar. Echt. Je voelt je al gauw thuis.”

Ervaringen