Afbeelding “Heel fijn dat er zoveel mogelijkheden waren”

“Heel fijn dat er zoveel mogelijkheden waren”

Frank en Alice verhuisden met hun kinderen Lizz en Scott naar hun droomwoning in het nieuwbouwproject Dijckerwaal. Geheel onverwacht vonden ze deze droomwoning, terwijl ze niet actief op zoek waren. “Mijn man ging op een zondag met vrienden varen en stuurde de hele dag foto’s door van woningen aan het water. De dag daarna bespraken we de foto’s en kwam onze droom concreet ter sprake: we willen wonen aan het water.

“Toevallig was ik net langs het bouwbord van Dijckerwaal gereden en zag ik dat daar royale twee-onder-een-kapwoningen aan het water werden gerealiseerd. Nog dezelfde dag heb ik de makelaar gebeld en bleek dat er nog 1 woning vrij was, bouwnummer 96. We zijn getrouwd in ’96 en zo viel alles op zijn plek”, vertelt Alice. Zonder de brochure te hebben gezien namen Frank en Alice een optie op de woning.

Toen de optie op de woning was genomen begon het echte werk. “We zijn eerst naar de locatie gegaan en hebben gestaan op de plek waar de woning gerealiseerd zal worden. Het voelde direct goed.”

Bij de makelaar kregen Frank en Alice de mogelijkheid om de woning naar eigen smaak in te richten. “We hebben onder andere gekozen voor een uitbouw van 2,4 m aan de woonkamer, een erker aan de keuken en nog veel meer. Heel fijn dat er zoveel mogelijkheden waren. De woning was in de basis al prachtig, maar door de ruwbouwopties is het echt ónze woning geworden. Ook was er in de afbouwopties nog veel mogelijk bij de kopersbegeleiding van ABB, en hebben we onze droomkeuken en droombadkamer uitgekozen.”

Het is dat wij inmiddels onze droomwoning hebben gevonden, maar anders hadden wij zo weer voor ABB gekozen!

Frank en Alice, bewoners Dijckerwaal

Toen de bouw eenmaal begonnen was werd er één keer in de maand een kijkdag georganiseerd. “Een ideaal moment om de vorderingen van de bouw te volgen, wat ging de bouw snel! Daarnaast was het ook erg leuk om de buren te leren kennen. De klik met de buren was er direct. Voordat we in onze woning zijn gaan wonen, zijn we al een keer met de buren uit eten geweest.“

Goede begeleiding

De contacten met ABB verliepen erg soepel. “Het was fijn om regelmatig een update te krijgen door middel van nieuwsbrieven, foto’s op de Facebookpagina’s etc. Een nieuwbouwwoning kopen is toch iets dat je niet vaak doet en dan is het fijn als je als het ware bij de hand wordt gepakt en alles wordt uitgelegd. Daarnaast werden er kopersinformatieavonden georganiseerd waarin ABB meer vertelde over de bouw, oplevering etc. Als er nog aanvullende vragen waren, konden we die altijd telefonisch of via de e-mail stellen. Het is dat wij inmiddels onze droomwoning hebben gevonden, maar anders hadden wij zo weer voor ABB gekozen!”

Ervaringen