Afbeelding “Er werd door ABB continu meegedacht”

“Er werd door ABB continu meegedacht”

De zomer kan niet vroeg genoeg komen voor Juliane Eykelhoff (38) en haar gezin. Samen met haar man en drie dochters woont zij in het rustige en sfeervolle Ackerswoude Landrijk, gelegen in een groene omgeving. "Ik verheug mij nu al op de familiefeesten en het koffie leuten met vriendinnen in de nieuwe keuken of in de tuin. Koken en eten met familie en vrienden, dat is voor mij heel belangrijk. Dit huis in Ackerswoude Landrijk maakt dat allemaal mogelijk!"

De sfeer in de buurt is heel goed, vertelt Juliane. “We hebben tijdens de bouw al kennis gemaakt met onze buren. Juist omdat we allemaal bezig zijn met ons nieuwe huis, kunnen we elkaar goed helpen. Ook onze kinderen voelen zich al helemaal thuis. Ze bouwen hutten met de andere kinderen in de buurt en mogen zelf kiezen bij het inrichten van hun kamer. Straks gaan we nog een trampoline in onze tuin plaatsen, wat natuurlijk nog meer kinderen uit de buurt aantrekt. Dat kinderen zo spontaan met elkaar spelen, daar geniet ik erg van.”

 

Buitenmensen

“Wij zijn echt buitenmensen”, vertelt Juliane. “Zodra de zon schijnt, wil ik naar buiten kunnen gaan: barbecue aan, wijntje erbij. Samen met vrienden en kinderen genieten van het buitenleven. Dit huis maakt dat mogelijk doordat zowel de keuken als de woonkamer direct aan de tuin grenzen. Ook de groene omgeving van Ackerswoude spreekt mij als buitenmens erg aan. Mijn man heeft een passie voor geocachen, waardoor we regelmatig in de natuurgebieden rondom de wijk terechtkomen. En ik geniet van het hardlopen met mijn loopclubje in het groen, bijvoorbeeld in de Balij en de Dobbeplas.”

In het originele plan lag de keuken vooraan in de woning. Onze projectontwikkelaar hielp haar en haar man om het aan te passen tot hun droomhuis. Juliane: “Het contact met de projectontwikkelaar en met de makelaar was heel prettig. Zij hebben continu met ons meegedacht over wat er mogelijk was. Nu heeft het huis één grote leefruimte van 80 m2, waarbij zowel de keuken als de woonkamer aan de tuin grenzen. De barbecue staat bij wijze van spreken naast de koelkast. Daar zijn wij heel blij mee.”

 

Huis met meerwaarde

Juliane was eigenlijk helemaal niet van plan om te gaan verhuizen. “Ik woonde hiervoor in Klapwijk, vlakbij Landrijk. Mijn man en ik wilden alleen verhuizen als een nieuw huis ons heel veel meerwaarde zou opleveren.” Die meerwaarde bood een nieuwbouwhuis in Landrijk. Juliane somt op: “De grote woonkamer en keuken, een ruime tuin en een tweede badkamer: dat vonden wij uniek!”

Ervaringen