Afbeelding “Bij een complex project als de Noordoevers is een goede samenwerking cruciaal; en die is er!”

“Bij een complex project als de Noordoevers is een goede samenwerking cruciaal; en die is er!”

Vastgoedmarkt.nl heeft een mooi artikel geschreven over ons project de Noordoevers in Hendrik-Ido-Ambacht. Ze interviewde hiervoor onze projectmanager Carola Pater en Henk Huisman, projectleider van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Hieronder een korte introductie van het artikel. Het volledige verhaal is te lezen op Vastgoedmarkt.nl.

Hendrik-Ido-Ambacht is binnenkort een duurzame woonwijk en groen verblijfsgebied rijker. Met de Noordoevers brengt ABB het water met zijn scheepshistorie terug naar de dorpsrand. “De oevers worden weer toegankelijk voor al onze bewoners.”

Najaar 2023 tekenden ABB en gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de samenwerkingsovereenkomst voor nieuwbouwproject de Noordoevers. Op de locatie van een voormalige scheepsloperij aan de Rietbaan – met zicht op rivier de Noord en natuureiland Sophiapolder – gaat ABB in een eerste fase zo’n 175 woningen realiseren. In het hele plangebied – verdeeld over gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht – komen uiteindelijk zo’n 900 woningen.

 

Link naar het verleden

Zowel het industrieel-maritieme verleden als de natuur krijgen er een prominente rol, vertelt projectmanager Carola Pater: “Naast de scheepswerfarchitectuur realiseren we stoere kades en worden grote betonplaten in de straat verwerkt om het industriële karakter te benadrukken in het openbaar gebied. (…) Verder komt een appartementencomplex op architectonische grote kraanbokken te staan en heeft typografisch kunstenaar Monice Janson diverse kopgevels ontworpen met typografie gerelateerd aan het verleden.”

Projectleider Huisman is ervan overtuigd dat de gebiedsontwikkeling een succes wordt. “Het is een complex project met veel lastige aspecten. Een goede samenwerking met ABB is daarbij cruciaal. Dat lukt, want we vertrouwen elkaar, laten elkaar in waarde en houden rekening met onze wederzijdse belangen. (…) Waar ruim honderd jaar scheepsloperijen waren gevestigd, zijn de oevers straks voor alle Ambachters eindelijk toegankelijk om te wonen en recreëren.”

Ervaringen