Afbeelding Ackerswoude

Ackerswoude

Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle woonwijk Ackerswoude. Ackerswoude kent twee woonmilieus. Het dorpse Ackerswoude Brink ligt het dichtst tegen het centrum aan. Winkels en voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand. Het meer groene en rustige Ackerswoude Landrijk ligt daaromheen.

De wijk kenmerkt zich door een veelzijdige, authentieke architectuur, veel groen en een rustige maar centrale ligging. Dwars door de wijk loopt een karakteristiek lint van water, een kenmerkende bomenrij met een fietsroute. Het lint is beeldbepalend voor de groene uitstraling van Ackerswoude. De binnensteden van Delft, Den Haag en Rotterdam zijn binnen handbereik.

Architectenbureau Zeinstra Veerbeek (ZVA) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de meeste woningen, daarnaast heeft Houweling Architecten ook enkele woningen ontworpen. Er zijn twee bouwstijlen gebruikt voor de woningen in Landrijk. De cottage-stijl voor woningen in de klassiek landelijke Engelse stijl. Daarnaast zijn er woningen in de karakteristieke chalet-stijl, ontworpen.

De nieuwe wijk is in 2023 voltooid. In totaal zijn er 892 woningen gerealiseerd, waarvan 635 door ABB en het overige deel door bouw- en aannemingsbedrijf Schouten.

Locatie

Pijnacker

Betreft

Circa 44 ha. / 892 woningen

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

Projectontwikkeling: gemeente Pijnacker-Nootdorp