Afbeelding Dijckerwaal

Dijckerwaal

Woonwijk Dijckerwaal is het meest zuidelijke deel van het nieuwe woongebied Waelpark tussen Naaldwijk en ’s-Gravenzande. In Waelpark worden in totaal circa 1.200 nieuwbouwwoningen gebouwd. Woonwijk Dijckerwaal is door ons ontwikkeld en gebouwd en bestaat uit 143 rij- en twee-onder-eenkapwoningen. In 2018 hebben we de laatste huizen opgeleverd.

Ook bij dit project hebben we de Lean-methode toegepast, waardoor de bouwtijd kort is. Door een goede samenwerking met de bouwpartners en vooraf met hen een goede planning te maken, is er efficiënt gebouwd. De woningen zijn slechts 6 maanden na start van de bouw opgeleverd.

Kampman Architecten heeft de architectuur voor de nieuwe woonwijk verzorgd: “De nieuwe woonwijk heeft een warme, vriendelijke uitstraling die aansluit bij het unieke karakter van de omgeving en stijl die past bij het gebied. In het plan zijn diverse waterpartijen en groenstroken gerealiseerd en daarnaast is er ruim voldoende plaats gemaakt voor parkeren en recreëren.”

Locatie

's-Gravenzande

Betreft

143 grondgebonden woningen

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.

Samenwerking

Directeur Ontwikkelingsmaatschappij Het Nieuwe Westland, Jeroen Verschuren, is zeer te spreken over de samenwerking met ABB: “Bij tussentijdse wijzigingen in de plannen is ABB steeds blijven meedenken. De obstakels die we tegenkwamen, zijn optimistisch en ambitieus opgepakt. Ook wanneer dat extra inspanningen van de ontwikkelaar vereiste. Dat is iets waar we met een heel goed gevoel op terugkijken.” Lees hieronder zijn verdere ervaringen met ons als ontwikkelaar en bouwer.