Afbeelding Woon / zorgcomplex Borneostraat

Woon / zorgcomplex Borneostraat

ABB heeft aan de Borneostraat in Almere een nieuwbouwcomplex gerealiseerd van ca. 2.900 m² BVO, bestaand uit vier bouwlagen. De begane grond bestaat uit een entree, 6 appartementen, een gemeenschappelijke woonkamer, een fietsenstalling, bergruimte en een werkkamer. De drie verdiepingen bestaan uit elk 10 appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer.

Het bouwmanagement werd namens opdrachtgever Stichting Philadelphia Zorg gevoerd door Staat Bouwmanagement. Stichting Philadelphia Zorg is een landelijke zorginstelling die mensen met een verstandelijke beperking begeleidt.

 

Locatie

Almere

Betreft

Ca. 2.900 m²

Voortgang

Gereed

Projectontwikkeling

Opdrachtgever: Stichting Philadelphia Zorg

Bouwmanagement: Staat Bouwmanagement

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe wooncomplex in Almere is in 2018 geopend door Philadelphia voor jonge cliënten. Naast de appartementen is er een gemeenschappelijke woonkamer, een ontmoetingsplek voor de wijk. In de ontmoetingsruimte brengt men de buurtbewoners in contact met mensen met een beperking (en omgekeerd) op basis van wensen, gedeelde interesses en mogelijkheden.

Philadelphia is zeer te spreken over de realisatie van het zorgcomplex. “De aanpak tijdens de ontwikkeling en bouw heeft geresulteerd in een modern en uitzonderlijk fijn zorgcomplex voor zowel de cliënten als onze medewerkers”, vertelt Marijne Liese-Happel, locatiemanager Amsterdam e.o. bij Philadelphia. “Dankzij de toepassing van zorgdomotica is het bovendien een erg innovatief complex geworden, waarmee we klaar zijn voor de toekomst. Ook daarin is goed meegedacht.” Lees haar volledige verhaal hieronder.

Ervaring

“Het contact was toegankelijk en ook heel recht door zee. Dat was heel fijn”

Marijne Liese-Happel

locatiemanager Amsterdam e.o. bij Philadelphia