Afbeelding “De onderlinge sfeer maakt ABB uniek. Daarom werk ik hier al zo lang en hoop nog lang te blijven”

“De onderlinge sfeer maakt ABB uniek. Daarom werk ik hier al zo lang en hoop nog lang te blijven”

Onze collega Leo van Klinken kan ons veel vertellen over werken bij ABB, hij werkt namelijk al meer dan 25 jaar bij ons! Hij heeft het bedrijf flink zien veranderen, maar de cultuur van een familiebedrijf en het persoonlijke karakter zijn nooit veranderd. Een van de redenen waarom Leo het zo naar zijn zin heeft bij ABB.

Leo is hoofd van de afdeling administratie. De afdeling bestaat uit 5 personen in de leeftijd van 25 tot 64 jaar, en waar er een warme band is onder elkaar. Elke ochtend start de afdeling met een gezellig praatje op kantoor of thuis via een chatberichtje in Teams.

Leo antwoordt: “Ik zie eigenlijk nooit op tegen mijn werk en ga er altijd met plezier naartoe. Ik ben altijd voor de wekker afgaat al wakker. Om 7 uur stap ik in de auto en rijd naar Sliedrecht. Sinds de coronatijd is (gedeeltelijk) thuiswerken bij ABB ook mogelijk. Het thuiswerken heeft zijn voordelen omdat je geen reistijd hebt. Ik werk twee dagen in de week thuis en op één van die dagen past mijn vrouw op onze kleinkinderen. Doordat ik dan mee koffie drink en eet, groei je echt met ze op en krijg je er een bijzondere band mee. Verder werk ik liever op kantoor, vanwege de onderlinge contacten en het stukje gezelligheid.”

 

“Wij hebben een erg fijn team dat voor elkaar klaarstaat”, vervolgt Leo. “Als iemand dreigt vast te lopen in de werkzaamheden, is een ander altijd bereid om bij te springen en zo helpen we elkaar. Dit zie ik trouwens ook bij de andere afdelingen: er is altijd veel samenwerking en overleg. Dat zie ik als één van de krachten van ABB.”

In de jaren dat Leo bij ABB werkt is het bedrijf uitgegroeid tot een grote onderneming. Toch ervaart hij nog steeds het familiegevoel. “Ik zie ABB nog steeds als een echt familiebedrijf, waar een hele goede onderlinge sfeer heerst. Ook vanuit de directie ervaar je aandacht, betrokkenheid en medeleven als er zorgen zijn. De onderlinge sfeer, waar iedereen zichzelf mag zijn en niet wordt afgerekend om wat je denkt of doet, maakt ABB uniek. Het is ook daarom dat ik er zo lang werk en ook hoop te blijven werken.”

ABB heeft me alle ruimte gegeven om me verder te ontwikkelen en opleidingen te volgen.

Leo van Klinken

De extra’s van ABB

Wat doet ABB ervoor om de collega’s tevreden te houden? Leo vertelt: “Regelmatig worden er vanuit het bedrijf, maar ook vanuit de personeelsvereniging activiteiten of bijeenkomsten georganiseerd. ABB is heel goed voor haar personeel. Dit komt tot uitdrukking in de kerstmarkt/het kerstpakket, het zomercadeau, de winst- uitkering, het verstrekken van kleding, maar ook, of moet ik zeggen vooral, door de positieve aandacht die ABB aan het personeel geeft.”

 

Ruimte voor ontwikkeling

De laatste vraag die we aan Leo stellen is wat hij wil bereiken in zijn werkende leven. Leo heeft een mooi antwoord voor ons: ”Er is geen gelukkiger mens dan een tevreden mens en dat ben ik. Ik geniet van een stukje leiding geven en rustig aan verder ontwikkelen. ABB heeft me alle ruimte gegeven om me verder te ontwikkelen en opleidingen te volgen. De onderlinge sfeer binnen ABB is uniek. Ook op de afdeling hebben we een hele fijne sfeer, waar iedereen met plezier zijn werk doet en ook klaar staat voor de ander om te helpen. Tegen een nieuwe collega zou ik zeggen: kom het ervaren!”

Ervaringen