Menu

Steeds meer woningen in leegstaande kantoren

ABB kocht De Nieuwe Admiraliteit drie jaar geleden, toen het al zo goed als leeg stond. “Veel andere projectontwikkelaars hebben het bekeken, maar wij durfden het aan”, zegt Van Dijk. “Je koopt wel leegstaand vastgoed, zonder te weten of je het mag veranderen.” “Wij gaan verder met het terugdringen van leegstaand vastgoed en nieuwe projecten”, zegt Van Dijk. “We hebben onlangs een leeg kantoor aangekocht in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.”

“Wij gaan verder met het terugdringen van leegstaand vastgoed en nieuwe projecten.”

  • Je koopt wel leegstaand vastgoed, zonder te weten of je het mag veranderen.

    Je koopt wel leegstaand vastgoed, zonder te weten of je het mag veranderen.

Het markante pand kent 587 gemeubileerde studentenwoningen

Nog geen dertig jaar na de bouw stond het voormalige hoofdkantoor van Deloitte en Center Parcs aan het Boerengat in Rotterdam alweer leeg. Wethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam) heropende het markante pand als appartementencomplex met 587 gemeubileerde studentenwoningen. De gemeenschappelijke ruimte op de elfde etage aan de Admiraliteitskade in Kralingen biedt een machtig uitzicht op de Erasmus- én de Willemsbrug. Deze locatie aan de rand van de Rotterdamse binnenstad maakt transformatie aantrekkelijk, zegt Frank van Dijk van ABB Bouwgroep. Net als de plattegrond van het gebouw. “Gevels met veel glas aan de voor- en achterzijde”, wijst Van Dijk. “Elk van de drie torens heeft in het midden een trappenhuis met lift en op de kopse kanten zitten trappenhuizen die als vluchtweg dienen. De tussenwanden die wij hebben geplaatst zijn makkelijk te verwijderen als in de toekomst de woonbehoefte verandert.”

''Deze locatie aan de rand van de Rotterdamse binnenstad maakt transformatie aantrekkelijk.''

Zo schiet het lekker op met de aanpak van leegstaand vastgoed

Hieronder is het gehele artikel in de Trouw terug te lezen.

 

Artikel in Dagblad Trouw

“Wij werken samen met ABB om het grote aantal leegstaande m² in de stad terug te dringen en zijn dan ook erg blij met de rol die ABB bij de herontwikkeling naar De Nieuwe Admiraliteit speelt.”