Menu

Groot binnenstedelijk transformatieproject Rotterdam

Veel studenten verlaten Rotterdam zodra ze hun studie hebben afgerond. De gemeente wil het voor deze young professionals interessant maken om te blijven. De Nieuwe Admiraliteit is een belangrijke schakel als het gaat om huisvesting.

 

Een van de grotere transformatieprojecten van Nederland

Hans Beekman, directeur Stadsontwikkeling Rotterdam vertelt hierover: “De herontwikkeling van De Admiraliteit, het voormalige hoofdkantoor van Deloitte, behoort tot een van de grotere transformatieprojecten van Nederland.

Wij werken samen met ABB om het grote aantal leegstaande m² in de stad terug te dringen en zijn dan ook erg blij met de rol die ABB bij de herontwikkeling naar ‘De Nieuwe Admiraliteit’ speelt. ABB heeft het risico genomen dit 40.000 m² tellende pand te verwerven nog voordat er een passend bestemmingsplan door ons afgegeven is.

''ABB heeft het risico genomen dit pand te verwerven nog voordat er een passend bestemmingsplan door ons afgegeven is.''

Lef en vertrouwen

Dat getuigt van lef en vertrouwen in onze samenwerking. Wij zijn blij met de plannen voor 587 woon-/werkeenheden voor young professionals wat helemaal aansluit bij ons economische beleid. De procedure voor het wijzigen van het bestemmingsplan is inmiddels opgestart. De herontwikkeling start direct na vaststelling.

 

Gemeente Rotterdam

“Wij werken samen met ABB om het grote aantal leegstaande m² in de stad terug te dringen en zijn dan ook erg blij met de rol die ABB bij de herontwikkeling naar De Nieuwe Admiraliteit speelt.”