Menu

Centrumplan Ackershof, Pijnacker

ABB levert een bijdrage aan de revitalisering van het centrum van Pijnacker rond het dorpsplein. In de ontwikkeling worden de karakteristieke oudbouw en de moderne nieuwbouw harmonieus verbonden. De architectuur past naadloos in de bestaande omgeving. Het eerste bouwdeel, de renovatie en herontwikkeling van het oude gemeentehuis Het Witte Huis met 1.500 m² commerciële ruimte, is afgerond. Dit geldt ook voor de tweede fase: de realisatie van de parkeergarage, 108 appartementen en 5.500 m² commerciële ruimte.

De laatste twee bouwdelen omvatten 3.000 m² commerciële ruimte en 50 appartementen. De entree van het nieuwe winkelcentrum wordt gemarkeerd door een prominente woontoren. Het winkelcentrum heeft een evenwichtige brancheverdeling en compleet aanbod in de food en non-foodsector. ABB verzorgt naast de ontwikkeling en bouw ook de uitplaatsing van winkeliers en bewoners én de verwerving van particulier eigendom. ABB staat in samenwerking met de gemeente ook garant voor de sloop en het bouw- en woonrijp maken.

Verhalen over Ackershof

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers de samenwerking met ons ervaren.

Peter van Haagen, wethouder Financiën & Grondzaken, Economie, Wonen en Sport in de gemeente Pijnacker, over Ackershof

Lees hier het verhaal.

Nieuw winkel- en woongebied in Pijnacker centrum

Het eerste bouwdeel, de renovatie en herontwikkeling van het oude gemeentehuis Het Witte Huis met 1.500 m² commerciële ruimte, is afgerond. Dit geldt ook voor de tweede fase: de realisatie van de parkeergarage, 108 appartementen en 5.500 m² commerciële ruimte. De laatste twee bouwdelen omvatten 3.000 m² commerciële ruimte en 50 appartementen.

Architect rphs over Ackershof 

“De architectuur past naadloos in de bestaande omgeving.”