Afbeelding Puur! Maassluis

Puur! Maassluis

Op één van de oudste plekken in de historische binnenstad van Maassluis worden straks unieke huizen, appartementen en winkels gebouwd. Het nieuwbouwproject Puur! Als onderdeel van de herstructurering Sluispolder-West wordt het bestaande appartementencomplex De Vliet in Maassluis gesloopt en wordt de weekmarkt verplaatst. De ontwikkeling van de Vlietlocatie betekent een geweldige kans om een nieuw, betekenisvol stukje Maassluis te maken aan één van de entrees van de stad.

Kenmerkend aan de historische binnenstad van Maassluis is de pittoreske uitstraling met de sfeervolle panden die de Noord- en Zuidvliet omringen. De kracht van de historische binnenstad is de diversiteit van wonen, het winkelaanbod en overige publieksfuncties gelegen in een fraai gebied met een grote verblijfswaarde.

Op één van de oudste plekken in de historische binnenstad worden straks unieke woningen en appartementen gebouwd, het nieuwbouwproject Puur! Maassluis. Puur! past als een maatpak op deze binnenstedelijke locatie. De ontwikkeling bestaat uit 27 grote stadswoningen, 10 koopappartementen, 24 huurappartementen een supermarkt (Jumbo Supermarkten) en 280 m² overige detailhandel.

 

Locatie

Maassluis

Betreft

27 grondgebonden koopwoningen, 10 koop appartementen, 24 sociale huur appartementen (turnkey), ca. 2000 m² detailhandel/retail

Voortgang

Start verkoop: Eerste kwartaal 2024

Projectontwikkeling

Maasdelta Groep en ABB Bouwgroep

Doel: Versterken stadscentrum

Puur! past als een maatpak op deze binnenstedelijke locatie

Breed woningaanbod

De ontwikkeling bestaat uit een commercieel programma en een breed woningaanbod met onder andere grondgebonden woningen en appartementen waarbij een deel van de appartementen na realisatie door woningstichting Maasdelta verhuurd wordt. ABB is momenteel samen met de gemeente Maassluis en Maasdelta het plan verder aan het uitwerken.

Deze ontwikkeling maakt deel uit van de herontwikkeling van de wijk Sluispolder-West. Meer informatie over deze integrale gebiedsontwikkeling is te vinden op Sluispolder-West.

Lees meer over Puur! Maassluis

Ervaring

“Met Puur! Maassluis komt er weer een prachtige stadsentree”

Marc Bukman

Architect van Puur! Maassluis