Menu

Duurzaam in ontwikkelen en bouwen

Mensen zijn zich steeds bewuster van het milieu. Bovendien worden er met oog op de toekomst steeds hogere eisen gesteld. Dat vinden wij terecht. Vanuit onze visie op duurzaamheid ontwikkelen en bouwen we duurzame woningen. Maar ook in andere aspecten van ons bedrijf zie je bewust terugkomen dat we het belangrijk vinden om rekening te houden met de wereld om ons heen.

''Ervaring met duurzame oplossingen, energieneutrale en energieleverende woningen.''

Duurzame keuzes en energiezuinige woningen

We ontwikkelen en bouwen duurzaam vastgoed. Van alle gemakken voorzien, kwalitatief hoogstaand en regelmatig zelfs energieleverend of energieneutraal. We maken duurzame keuzes in zowel onze concepten als in het gebruik van installaties en materialen. En ook als het gaat om productie, grondstoffen en transport houden we rekening met het milieu.

We hanteren bovendien maatregelen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee van opdrachtgevers en eindgebruikers. Zo hebben we ervaring in het ontwikkelen en bouwen van energieneutrale woningen die zijn voorzien van duurzame installaties, zoals warmtepompen, zonnepanelen en warmte-koudeopslag.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zijn bovendien verweven in de gehele bedrijfsvoering van ABB. We zijn betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en brengen onze visie over op anderen. Zo zetten we ons samen in voor een duurzamere wereld.

Verhalen

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers de samenwerking met ons ervaren.

Jack Mostert over De Kreek in Den Hoorn

Lees hier het verhaal.

Projectmanager Ferry over duurzaamheid binnen ABB

Lees hier het verhaal.

Samenwerking tussen Helwig en ABB

Lees hier het verhaal.

Over Politie Keurmerk Veilig Wonen in De Kreek

Lees hier het verhaal.

Duurzame voorbeelden

ABB doet zoveel mogelijk op het gebied van duurzaamheid. Gedacht kan worden aan het plaatsen van nestkasten voor vogels, vleermuiskasten, het behoud van zoveel mogelijk bomen in een bouwplan, maar uiteraard ook het realiseren van energieleverende, energieneutrale, of energiezuinige woningen.

Meer weten over duurzaamheid binnen ABB? Wat doen we dan concreet? Bekijk onderstaande voorbeelden.

Aanplant bos    Duurzame ambities Haags Buiten     Nominatie Award Natuurinclusief bouwen  en ontwerpen    Haags Buiten: aandacht voor mens én dier!   Meest groene woonwijk van Dordrecht    Voor elk kozijn een boom    STIP certificering


Amstelwijck uitgelicht

Klimaatadaptief, natuurinclusief en energiezuinig

Amstelwijck Park wordt in harmonie met de natuur ontwikkeld. Amstelwijck Park zal voor 40 procent bestaan uit groen en water. De wijk wordt klimaatadaptief, natuurinclusief en energiezuinig. Ons doel is een parkachtige woonwijk te realiseren waar het fijn en gezond wonen is, waar kinderen veilig kunnen spelen en ook dieren goed kunnen leven. De wijk is grotendeels energieleverend of anders energieneutraal. Naast het bestaande groen planten we 250 bomen die voor verkoeling zorgen tijdens de zomerhitte. We leggen wadi’s aan en plaatsen ondergrondse infiltratiekratten voor waterafvoer en -opslag. Voetgangers krijgen het primaat; zo wordt de autovrije parkzone een avontuurlijk speelgebied en komen er overal wandelpaden. Elk huis krijgt maximaal één parkeerplek naast de deur, de tweede auto kunnen bewoners kwijt op vier parkeerterreintjes verstopt in het groen.

Dit is maar één van de projecten waar we trots op zijn. Bekijk zeker ook de projecten hieronder.