Afbeelding Carré du Bois

Carré du Bois

Deze transformatie betreft een tweetal geschakelde kantoorgebouwen met een totaal oppervlakte van circa 9.200 m2 BVO, verdeeld over 7 verdiepingen. Dit pand is gelegen op een prominente locatie in Den Bosch en krijgt de naam Carré du Bois.

In de directe omgeving zijn kantoren, scholen, rijksweg A2 en op loopafstand het treinstation. Momenteel is de procedure gestart om het bestemmingsplan aan te passen naar een wooncomplex waarbij aan het bestaande gebouw circa 9.400m2 BVO nieuwbouw toegevoegd wordt.

De betrokken architect is Kampman Architecten.

Locatie

Den Bosch

Betreft

Circa 9.200 m2 BVO

Voortgang

In ontwikkeling

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.

Duurzame transformatie

Het gebied van de Hervensebaan ondergaat op dit moment een grote transformatie. Oude bedrijfspanden worden gesloopt en nieuwe initiatieven ontstaan. ABB levert hieraan een bijdrage met de duurzame transformatie van het pand Hervensebaan 1. Jongeren die net starten met hun carrière willen graag flexibel en dichtbij het centrum wonen, maar niet de nadelen van het centrum ervaren. De locatie aan de Hervensebaan leent zich perfect voor deze jonge en ambitieuze professionals. Daarnaast zijn ook (tijdelijk) alleenstaanden een belangrijke doelgroep.

Carré du Bois ligt op enkele minuten fietsen vanaf het centrum van Den Bosch. Station Den Bosch Oost is op steenworp afstand van de locatie en de grote wegen zijn zo bereikbaar, kortom een geweldige startlocatie voor deze young professionals.

Het wooncomplex heeft als doel om een fijne woonplek te zijn met tal van waardevolle functies. Naast de circa 250 woningen biedt Carré du Bois onderdak aan ca. 1.350m2 commerciële voorzieningen. Er komt een grote fietsenstalling en voor wie toch liever de auto pakt, worden deelauto’s beschikbaar gesteld.