ABB kiest voor STIP

31 januari 2022
Afbeelding ABB kiest voor STIP

Datum: 31-01-2022

ABB Bouwgroep kiest met STIP-certificering voor een volledig duurzame bedrijfsvoering

ABB Bouwgroep heeft, met het oog op mens en milieu, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Tot in 2021 was ABB Bouwgroep daarom FSC-gecertificeerd, maar nu stapt de ontwikkelende bouwer over op het STIP-certificaat (certificaatnummer: SKH-STIP-00126). Daarmee gaat ABB nog een stap verder in het centraal stellen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en duurzaamheid. STIP is een nieuwe certificatieregeling. Geen certificering slechts voor hout zoals bij onder andere FSC wel het geval is, maar voor een bedrijf als geheel. STIP kan als enige garanderen dat het duurzame hout uit een duurzaam bos en van een duurzaam bedrijf komt. En bovendien dat ál het hout dat gebruikt wordt in een gebouw een keurmerk heeft. Gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Voor ABB Bouwgroep een welkome aanvulling op de bestaande duurzame bedrijfsvoering.

ABB maakt al sinds jaar en dag gebruik van duurzaam verantwoord geproduceerd hout dat afkomstig is uit bossen die zodanig worden beheerd dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten- en dierensoorten behouden blijft. Met het gebruik van duurzaam hout in de bouw wordt een aanzienlijke milieubijdrage gerealiseerd. Maar ABB werd enthousiast van het initiatief STIP, dat op het gebied van milieu nog betere resultaten neer weet te zetten. Stichting Hout Research (SHR) heeft in 2020 het initiatief STIP, Sustainable Timber In Place, gelanceerd. Een Nederlands initiatief waarmee bedrijven kunnen aantonen dat zij 100% duurzame houtproducten inkopen. Als één van de eerste ontwikkelaars en bouwers maakt ABB Bouwgroep deze overstap en daar is het bedrijf best trots op.

Nóg duurzamer
Veel houtverwerkers gebruiken hout uit verantwoord beheerde bossen. Zoals FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. FSC- en PEFC-bosbeheersystemen hebben sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van verantwoord bosbeheer en doen dat nog steeds. Dit certificaat wil echter niet zeggen dat daarmee al het hout gebruikt wordt uit verantwoord beheerde bossen komt. Deze certificaten per houten onderdeel in de woning toegepast worden. Niet al het gebruikte hout dat achterblijft in de woning hoeft dus gecertificeerd te zijn. De STIP-regeling eist dat wel.
STIP staat als enige door de overheid toegelaten systeem niet toe dat aangesloten bedrijven ook geen verantwoord geproduceerd hout verkopen. Met dit keurmerk eisen zij dat een STIP-bedrijf alleen ‘goed hout’ inkoopt en verkoopt.

STIP maakt een belangrijk statement met haar certificering. ABB ondersteunt dat. Door alleen nog maar voor STIP te kiezen levert ABB een bijdrage aan het samen bereiken dat al het hout uit duurzaam beheerde bossen komt en er echt alleen nog maar duurzaam hout gebruikt wordt. Een bijdrage aan een betere wereld én een eerlijker product. Dat is in het belang van ons allemaal. Een mooie waarborging waar ABB trots op is.

Andere duurzame acties
Het blijft binnen ABB natuurlijk niet bij de inzet van duurzaam hout. Duurzaamheid en MVO zijn verweven in de gehele bedrijfsvoering van ABB. ABB is op diverse manieren betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en brengt haar visie over op anderen. Zo zet ABB zich in voor een duurzamere wereld.

Voor ABB is duurzaamheid heel belangrijk in al haar handelen. Vanuit deze visie worden er duurzame woningen ontwikkeld en gebouwd. Ook in andere aspecten van het bedrijf zie je bewust terugkomen dat zij het belangrijk vindt om rekening te houden met de wereld om haar heen. Het ontwikkelen en bouwen van duurzaam vastgoed, van alle gemakken voorzien, kwalitatief hoogstaand en regelmatig zelfs energieleverend of energieneutraal. Aangevuld met duurzame keuzes in zowel de concepten als in het gebruik van installaties en materialen. Ook als het gaat om productie, grondstoffen en transport.

Meer over:

Duurzaamheid    MVO    STIP certificering 

Afbeelding ABB kiest voor STIP

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop