Afbeelding Haags Buiten

Haags Buiten

Aan de zuidzijde van Den Haag tegen Wateringen aan, is een prachtig woongebied gecreëerd: Haags Buiten. Hier genieten de bewoners inmiddels van een bijzondere woonomgeving, die met recht “het beste van twee werelden” genoemd mag worden. Immers een groene en waterrijke omgeving, op korte afstand van het centrum van Den Haag, schept een woonomgeving die van alles het beste biedt.

In het gebied zijn in totaal circa 300 woningen gebouwd. Het project bestaat uit een bijzonder gevarieerd aanbod, met twee-onder-een-kapwoningen, diverse type rijwoningen en verschillende appartementen, zowel in het koop- als in het huursegment. Kampman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en Vollmer en Partners is de landschapsarchitect voor de inrichting van het groen in het gebied.

Locatie

Den Haag

Betreft

Circa 300 woningen

Voortgang

Status: Opgeleverd

Projectontwikkeling

Opdrachtgever: ABB Ontwikkeling B.V.

Ambitieuze duurzaamheidsambitie

Dat Haags Buiten geen standaard vinexwijk moest worden, was al vanaf het begin duidelijk. Er lag namelijk een ambitieuze duurzaamheidsambitie.

Bij de duurzame wensen en eisen kan bijvoorbeeld gedacht worden aan gasloze woningen die heel goed zijn geïsoleerd en voorzien zijn van duurzame energie. Daarnaast is er op het gebied van duurzaamheid in de openbare ruimte veel aandacht voor groen, water en klimaatadaptieve maatregelen. Ook is er aandacht voor insecten en dieren door het integreren van nestkasten voor diverse vogels in de bebouwing. Het is gelukt om de duurzaamheidsambitie én de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen met elkaar te verenigen.