Afbeelding De Noordoevers Hendrik Ido-Ambacht

De Noordoevers Hendrik Ido-Ambacht

Aan de rand van de Drechtsteden aan de rivier de Noord komt nieuwbouwproject Noordoevers. Een plek met een rijke historie en een industrieel karakter, die in een nieuw jasje wordt gestoken. Bewoners wonen hier ontspannen aan het water. De unieke ligging verbindt onder andere de binnenstad van Rotterdam én Dordrecht door middel van de waterbus/watertaxi. Een prachtige waterrijke woonomgeving met vele voorzieningen binnen handbereik.

Het gehele plan de Noordoevers ligt bij de rivier De Noord, deels in Hendrik-Ido-Ambacht en deels in Zwijndrecht. Er komen ongeveer 1000 woningen. Het nieuwe woongebied wordt de komende jaren in fases ontwikkeld.

De eerste fase van deze ontwikkeling is gericht op een bijzonder gevarieerd (koop)aanbod van circa 180 woningen. Zo worden er vrijstaande villa’s, luxe twee-onder-een-kapwoningen, diverse type rijwoningen en verschillende appartementen ontwikkeld.

Locatie

Hendrik Ido-Ambacht, Zwijndrecht

Betreft

In totaal ca. 1000 woningen

Voortgang

Fase 1 in ontwikkeling

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.

Ontwikkeling en realisatie

We hebben een samenwerking gesloten met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en grondeigenaar Stolk om het gebied te ontwikkelen en realiseren. De komende periode worden de plannen voor het eerste deelgebied, in samenwerking met de betrokken partijen, verder uitwerken.

 

Architect

De architectuur is in handen van Groosman Architecten en van Zeinstra Veerbeek Architecten. Het landschap is vormgegeven door MTD Landschapsarchitecten en typografisch kunstenares Monice Janson heeft de teksten ontwikkeld die in het plan zijn aangebracht en die verwijzen naar het historische karakter van de locatie.

 

Participatie

We hebben speciaal voor de omwonenden, naastgelegen bedrijven en eventuele geïnteresseerden een inloopbijeenkomst georganiseerd. Op deze avond zijn de plannen gepresenteerd en de vervolgstappen weergegeven. De gemeente was ook aanwezig op deze avond. De volgende informatieavond wordt georganiseerd tijdens de procedure van het bestemmingsplan.