Afbeelding Stella Nova

Stella Nova

Project Stella Nova betreft de herontwikkeling van de wijk Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. Het Sterrenkwartier is een typisch naoorlogse wijk die wordt omgetoverd tot een nieuwe, eigentijdse woonomgeving.

De anonieme 60-er jarenblokken met voornamelijk sociale huurwoningen maken plaats voor een gevarieerd woningaanbod met eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en appartementengebouwen. Een omgeving die stijl en allure uitstraalt, maar die de bestaande structuren behoud en versterkt. De bestaande en nieuwe bebouwing lopen straks vloeiend in elkaar over en groen wordt gecombineerd met een aangenaam woon- en leefklimaat.

Door het gebied in te vullen met een goede mix aan woningen in de diverse prijscategorieën en met veel groen wordt tegemoet gekomen aan de grote vraag naar meer woningen voor uiteenlopende doelgroepen in aantrekkelijke woonbuurten. Stella Nova belooft een aantrekkelijke woonomgeving te worden. De totale gebiedsontwikkeling van het Sterrenkwartier bestaat uit ruim 400 woningen.

 

Flexibele woningen

ABB heeft met haar plannen om hoogwaardige maar ook flexibele woningen te bouwen de opdracht in handen gekregen. De huizen worden gasloos en duurzaam uitgevoerd. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door toepassing van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, een gebalanceerd ventilatiesysteem en ga zo maar door. Dit geeft de koper/huurder lagere energielasten. De woningen zijn compleet en hoogwaardig afgewerkt. Daar bovenop zijn er voor de kopers ook nog eens vele mogelijkheden tot het afstemmen van de woning naar eigen wens.

Locatie

Spijkenisse

Betreft

De totale gebiedsontwikkeling van het Sterrenkwartier bestaat uit ruim 400 woningen

Voortgang

Fase 1: Opgeleverd

Fase 2: In aanbouw

Fase 3: In verkoop

Fase 4: In ontwikkeling

Projectontwikkeling

Opdrachtgever: Maasdelta Groep en ABB Bouwgroep

Goede samenhang

Steenhuis Bukman Architecten heeft het ontwerp voor Stella Nova gemaakt. Het ontwerp komt tot zijn recht door de samenhang in het gehele plan. Het materiaalgebruik is duurzaam en ambachtelijk, met mooi verouderende materialen en veel glas. Er wordt in dit plan veel aandacht besteed aan de overgangen tussen privé-openbaar, groen en (sociale) veiligheid. Er zijn verschillende woningtypen, waardoor er altijd wel een woning is die aansluit bij de woningwensen van ieder persoon.

Lees hieronder het verhaal van de architect over Stella Nova