Afbeelding Verreweg – Nieuw Hollands Huis

Verreweg – Nieuw Hollands Huis

ABB heeft in het nieuwe woongebied Wilgenrijk, deelgebied Buitengoed, het project ‘Verreweg Nieuw Hollands Huis’ ontwikkeld en gerealiseerd. Het door Zeinstra Veerbeek Architecten ontworpen plan is gelegen aan de laan Verreweg en omvat grondgebonden huizen en appartementen.

Wilgenrijk is een gebiedsontwikkeling gelegen tussen Rotterdam en Den Haag. In totaal worden er circa 1.750 huizen gerealiseerd. Eeuwenlang is het plangebied gebruikt voor agrarische doeleinden, maar het gebied transformeert geleidelijk naar een woonlandschap. Verreweg – Nieuw Hollands Huis is gerealiseerd aan Verreweg, een belangrijke statige laan die het gehele Wilgenrijk verbindt. Het project is opgeleverd.

 

Maassluise School

Nieuw Hollands Huis valt onder deelgebied Buitengoed. Dit is een groene, waterrijke en open buurt met dorpse sfeer. De buurt is geïnspireerd op de statige wijk Kralingen in Rotterdam: brede lanen, vijvers, oevers, een park. De ontwikkeling van Verreweg – Nieuw Hollands Huis is bewust geënt op de kwaliteit van de huizen en de leefomgeving van de bewoners. Het ontwerp van de huizen is gebaseerd op de traditionele Oud Hollandse architectuur, maar is vormgegeven in een nieuwe stijl waardoor de Maassluise School architectuur ontstaat. De huizen vormen geen anonieme repetitie in lange blokken, maar individueel herkenbare huizen, met een eigen karakter, stijl en kleurpalet. We hebben hier een divers aanbod aan huizentypes gerealiseerd, waaronder villa’s, herenhuizen en appartementen.

 

Locatie

Maassluis

Betreft

Circa 32 woningen

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

Wilgenrijk B.V.

De architect aan het woord