Eerste paal Berkel Centrum West

22 april 2021
Afbeelding Eerste paal Berkel Centrum West

Datum: 22-04-2021

Wethouder Arends slaat eerste paal Berkel Centrum West

De bouw van Berkel Centrum West is donderdagochtend 22 april 2021 officieel ingeluid. Wethouder Kathy Arends van de gemeente Lansingerland sloeg daarvoor de eerste paal, in het bijzijn van de ontwikkelcombinatie ABB Bouwgroep en Waaijer Projectrealisatie. Met deze symbolische handeling gaf Arends het officiële startsein voor de uitbreiding van het centrum. Berkel Centrum West wordt naar verwachting in de tweede helft van 2023 opgeleverd.

Programmawethouder Centrumontwikkeling Kathy Arends sloeg de eerste paal in de grond, onder toeziend oog van de uitvoerder van ABB Bouwgroep en de machinist van de heistelling. Een feestelijk moment, want na vijf jaar voorbereiding is de bouw nu officieel van start gegaan. Rob Waaijer, directeur Waaijer Projectrealisatie: “Super dat de bouw nu écht is gestart! Uiteraard hadden we dit moment graag met alle kopers op locatie gevierd om het extra feestelijk te maken. We halen de feestelijkheden graag later nog een keer in, tijdens een andere mijlpaal in het bouwproces en mits de coronamaatregelen dat dan uiteraard toelaten.”

Duurzame woningen voor starters én ouderen
“In onze gemeente zien we dat een toenemend aantal starters en ouderen op zoek is naar een passende woning”, aldus wethouder Arends. “Ook de wens om in het centrum te wonen is groot, blijkt uit het woonbehoefteonderzoek dat we recent hebben uitgevoerd. De bouw van Berkel Centrum West voorziet in deze behoefte. En uiteraard gaan we hier duurzaam bouwen. Dat betekent bijvoorbeeld dat alle 170 huur- en koopwoningen straks aardgasloos zijn. En het appartementengebouw krijgt niet alleen zonnepanelen op het dak, maar ook tegen de gevels.”

Wonen, werken en recreëren op een toplocatie
Omwonenden, winkeliers en ook het winkelend publiek zullen komende periode wel enige hinder ondervinden van de bouw. “Dat is helaas niet te voorkomen”, zegt Arends. “Maar over een paar jaar zitten deze omwonenden en winkeliers wel op een schitterende locatie in het nieuwe centrum. Mede door de herinrichting van het Westerwater wordt het over een paar jaar nog leuker om hier te winkelen, wandelen, wonen en werken.” Met deze ontwikkeling wordt Berkel en Rodenrijs het bruisend centrum van de gemeente Lansingerland. De verwachting is dat het centrum ook bezoekers van buiten de gemeente aantrekt.

Start met Alluvium en Brinkhof
Berkel Centrum West B.V. is een ontwikkelsamenwerking van ABB Bouwgroep en Waaijer Projectrealisatie. Erik den Breejen, directeur ABB Bouwgroep: “We starten met de heiwerkzaamheden van de blokken Alluvium en Brinkhof. Op de locatie van Brinkhof vestigt de Lidl zich straks met een XL-supermarkt. Ook komt er een openbare parkeergarage. Op de locatie van Alluvium komt een luxe appartementengebouw.” Den Breejen verwacht dat het heiwerk zo’n zeven weken in beslag neemt voor de eerste twee blokken. Rond de zomer start naar verwachting het heiwerk voor de twee volgende bouwblokken. Onlangs is het bouwblok Westerpoort in de verkoop gegaan.

Over Berkel Centrum West
Berkel Centrum West bestaat straks uit 170 woningen en 5.630 m² aan winkelruimte. Daarbij komen 360 extra parkeerplaatsen, waarvan er 196 bestemd zijn voor openbaar gebruik. Ook komt er een cultuurhuis met theater, twee bioscoopzalen en een jeugdbibliotheek. Een mooie doorontwikkeling voor het centrum van Berkel en Rodenrijs.

Meer over Berkel Centrum West   Projectwebsite Berkel Centrum West

Afbeelding Eerste paal Berkel Centrum West

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop