Afbeelding Ackershof

Ackershof

ABB heeft een bijdrage geleverd aan de revitalisering van het centrum van Pijnacker rond het dorpsplein onder de projectnaam Ackershof. In de ontwikkeling zijn de karakteristieke oudbouw en de moderne nieuwbouw harmonieus verbonden. De architectuur sluit naadloos aan op de bestaande omgeving. Het project is in 2012 volledig afgerond. Het eerste bouwdeel, de renovatie en herontwikkeling van het oude gemeentehuis Het Witte Huis met 1.500 m² commerciële ruimte, is afgerond. Dit geldt ook voor de tweede fase: de realisatie van de parkeergarage, 108 appartementen en 5.500 m² commerciële ruimte.

Het eerste bouwdeel was de renovatie en herontwikkeling van het oude gemeentehuis, Het Witte Huis met 1.500 m² commerciële ruimte. Daarna hebben we de parkeergarage, 108 appartementen en 5.500 m² commerciële ruimte gerealiseerd. De laatste twee bouwdelen omvatte 3.000 m² commerciële ruimte en 50 appartementen.

De entree van het nieuwe winkelcentrum is gemarkeerd door een prominente woontoren. Het winkelcentrum heeft een evenwichtige brancheverdeling en compleet aanbod in de food en non-foodsector. ABB heeft naast de ontwikkeling en bouw ook de uitplaatsing van winkeliers en bewoners én de verwerving van particulier eigendom verzorgt. Daarnaast stond ABB, samen met de gemeente, ook garant voor de sloop en het bouw- en woonrijp maken van het centrumgebied.

Locatie

Pijnacker

Betreft

158 appartementen, ondergrondse garage met 236 parkeerplaatsen, 10.000 m2 BVO commerciële ruimte + horecagebouw Het Witte Huis

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.; Stichting Vestia