Afbeelding Wolvenhof

Wolvenhof

Op het terrein van de voormalige technische school ligt tegenover de gevangenis het plan Wolvenhof. De locatie ligt op loopafstand van het Utrechtse stadshart. Het project bestaat uit luxe, eigentijds woningen die naadloos integreren in de context van de historische binnenstad. Door gekozen materialen en kleurstellingen van de gevel, in combinatie met de zinken dakafwerking, is het project van tijdloze, klassieke eenvoud.

Het project bestaat uit een drietal gebouwen met in totaal 24 appartementen, 3 hofwoningen en 1 vrijstaande woning. De woningen grenzen aan een semi-openbaar binnenterrein, dat geheel op eigen grond is gelegen. Dit terrein kan na zonsondergang worden afgesloten, waardoor extra veiligheid wordt geboden.

Onder de drie bouwblokken is een stallinggarage gesitueerd met 54 parkeerplaatsen. 18 plaatsen zijn aan het parkeerbedrijf van de gemeente Utrecht verkocht. Naast de berging voor de bewoners in de kelder zijn er op het binnenterrein een tweetal openbare fietsenstallingen gerealiseerd.

Weeda van der Weijden B.V. uit Rotterdam is als architect bij het project betrokken geweest. De oplevering van Wolvenhof was in 2005.

Locatie

Utrecht

Betreft

Ca. 2.500 m2 (24 appartementen, 3 hofwoningen en 1 vrijstaande woning)

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.