Menu

Land van Boer Bos, Nieuwveen

Voor cliënten van Ipse de Bruggen is een nieuw woongebouw gerealiseerd, waarin plaats is voor 62 bewoners, verdeeld over 6 woongroepen. Het gebouw heeft de naam De Viergang gekregen.

Dankzij de opvallende loopbrug heeft elke woongroep, ook die op de bovenetage, een eigen ingang. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer met badkamer. De woonkamer en keuken worden gedeeld. Het gebouw is zeer energiezuinig door de ingebouwde warmte- en koudeopslag en de zonnepanelen.

  • Locatie Nieuwveen
  • Omvang Zorgcomplex met 62 kamers en (algemene) woonkamers en keukens
  • Status Opgeleverd
  • Opdrachtgever Stichting Ipse de Bruggen, Zoetermeer
  • Expertise Bouwen

Energiezuinig zorgcomplex

Voor cliënten van Ipse de Bruggen is, in de nieuwe wijk Land van Boer Bos te Nieuwveen, een nieuw woongebouw gerealiseerd, waarin plaats is voor 62 bewoners, verdeeld over 6 woongroepen. Het gebouw heeft de naam De Viergang gekregen. Met een lengte van 110 meter en een opvallende loopbrug aan de voorkant valt het gebouw bij de entree van landgoed Ursula van Ipse de Bruggen meteen op. Aan de achterkant grenst De Viergang aan de nieuwe woonwijk van het dorp Nieuwveen.

De Viergang is gebouwd volgens een energiebesparend uitgangspunt; het gebouw beschikt onder andere over een warmte- en koudeopslag diep onder de grond en zonnepanelen op het dak. Het gebouw is verdeeld in tien wooneenheden over twee woonlagen. Iedere woning heeft een eigen voordeur. Bij het samenstellen van de woongroepen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de woonwensen van de individuele cliënten. Deze woonwensen zijn in een eerder stadium uitgebreid geïnventariseerd, middels het project: ‘De cliënt kiest’. In de nieuwe omgeving is de beschikbare ruimte zoveel mogelijk ter beschikking van de bewoners van het pand.

“De Viergang is gebouwd volgens een energiebesparend uitgangspunt; het gebouw beschikt onder andere over een warmte- en koudeopslag diep onder de grond en zonnepanelen op het dak.”