Afbeelding Twee Getuigen

Twee Getuigen

Twee Getuigen is een nieuwbouwproject gelegen naast en tegenover de Bedevaartskerk aan de Rik in Brielle. In het historische gebied rondom de Rik gaan we 84 grondgebonden woningen bouwen. Inmiddels is de verkoop van start gegaan.

De dorpse setting van de vesting Brielle en context van de plek is vertaald in een architectuur, passend binnen de setting en huidige tijd. In nieuwbouwproject Twee Getuigen wordt een diversiteit aan woningtypen ontwikkeld in verschillende prijsklassen. Er worden verschillende typen rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd. Mogelijk worden er ook 3-laagse, kleinschalige appartementenblokjes gerealiseerd. De toekomstige bewoners krijgen een ruime keuze om de grondgebonden woningen geheel aan hun woonwensen aan te passen.

Het project wordt opgedeeld in twee gebieden die beide een eigen karakteristiek krijgen. Het gebied tegenover de Bedevaartskerk heeft een grote centrale groene ruimte. Hier bevinden zich de restanten van het Sint Andries-zusterhuis. De dynamiek is te vinden aan de Rik, met zicht op de Bedevaartskerk en woningen die ook grenzen aan het water.

Locatie

De Rik in Brielle

Betreft

84 koop-/huurwoningen

Voortgang

In verkoop

Onze rol

Ontwikkeling en Bouw