Afbeelding Oranjetuin

Oranjetuin

Oranjetuin is een nieuwbouwontwikkeling in de wijk Wielwijk in Dordrecht. Op de voormalige speeltuinlocatie aan de Piet Heynstraat worden 14 eengezinswoningen gerealiseerd.

Na een zorgvuldige selectieprocedure won ABB met plan Oranjetuin de tender die is uitgeschreven door Gemeente Dordrecht. Wij zullen de voormalige speeltuinlocatie transformeren tot levendige woonwijk. De huizen in Oranjetuin zijn verdeeld over 2 woningblokken en zijn ontworpen met de voeten in het groen. Een deel van de woningen is gelegen aan het park op de plek van de voormalige speeltuin. Parkeergelegenheid komt aan de achterzijde van de woningen.

 

Facelift

In Wielwijk zijn veel ontwikkelingen gaande. De na-oorlogse wijk krijgt een facelift om nog beter te voldoen aan de hedendaagse (woon)wensen. De herontwikkeling van de Piet Heynstraat is daar één van. “In Oranjetuin staan kwaliteit en duurzaamheid centraal”, vertelt Frank van Dijk, Commercieel Directeur ABB. “De woningen zijn zo gesitueerd dat er een sterke samenhang ontstaat tussen het nieuwe plan en de eerder gerealiseerde fases. Het creëren van die sociale én groene verbinding vinden we belangrijk. We zetten niet zomaar huizen neer, maar creëren een plek waar de bewoners zich snel thuis voelen.”

Locatie

Dordrecht

Betreft

14 eengezinswoningen

Voortgang

In ontwikkeling

Onze rol

Projectontwikkeling en bouw

Opdrachtgever

Gemeente Dordrecht