Afbeelding De Houve, Maasland

De Houve, Maasland

De Houve is een nieuwbouwontwikkeling in het centrum van Maasland waar de gemoedelijke dorpse sfeer, groen, water en het gemak van vele voorzieningen bij elkaar komen. De Houve is gelegen in de oude kern van Maasland op de voormalige locatie van De Nieuwe Kerk en De Magneet. In de groene en waterrijke omgeving is het fantastisch varen en recreëren op de talrijke sloten, vaarten en waterpartijen, zoals de Foppenplas en het Bommeer.

In 2015 zijn de Hervormde en Gereformeerde kerk in Maasland samengegaan in de Protestantse Gemeente Maasland. Hierbij is besloten om de Oude Kerk met bijgebouwen aan het Kerkplein te gebruiken als kerkgebouw en zalencentrum. Sinds de definitieve verhuizing in 2019 zijn daarom de Nieuwe Kerk en zalencentrum De Magneet in onbruik geraakt. De gunstige ligging in het hart van Maasland en de grote woningvraag in de regio maken deze plek uitstekend geschikt voor de herontwikkeling naar woningbouw.

Locatie

Maasland

Betreft

18 grondgebonden woningen

Voortgang

In verkoop

In aanbouw

Onze rol

Ontwikkeling en Bouw

Verhuur door:

Wonen Midden-Delftland

Woningbouw in het centrum van Maasland

Na de sloop van de Nieuwe Kerk en zalencentrum De Magneet, heeft ABB het perceel overgenomen. Samen met gemeente Midden-Delfland hebben we een passend plan ontwikkeld met woonopties voor uiteenlopende doelgroepen.

Nieuwbouwproject De Houve bestaat in totaal uit 18 grondgebonden huizen in diverse woningtypes. Zo worden er 5 levensloopbestendige huizen gerealiseerd met de slaap- en badkamer op de begane grond. Daarnaast komen er 13 gezinswoningen in verschillende formaten, waarvan een deel huurwoningen betreft. Het ontwerp is uitgewerkt door Van Es Architecten.

 

Beschikbaarheid

Er zijn nog enkele eengezinswoningen (inclusief optiepakket) beschikbaar! We verwachten de woningen in het vierde kwartaal van 2024 op te leveren. Interesse in één van de woningen? Bekijk het aanbod op de projectwebsite en neem contact op met de makelaars!

De architect aan het woord

Een plan met een mooie mix van woningtypes opgedeeld in drie blokken: kleinschalige huizen die goed aansluiten op de lage bebouwing aan de Hofdijkstraat, ruime huizen geschikt voor senioren aan de Huis te Veldelaan en riante gezinshuizen aan de Slot te Houvelaan. De architectuur sluit met het rustige kleur- en materiaalgebruik aan op de ingetogen uitstraling van de directe omgeving. De gevels zijn uitgevoerd in een zelfde type en kleur metselwerk; en subtiele roodachtige tint die aansluit bij de in de omgeving aanwezige bebouwing. De Houve is een plan met een vriendelijke en sfeervolle uitstraling, passend bij het karakter en de dorpse uitstraling van Maasland.

Van Es Architecten