Menu

Het Van Vollenhovenkwartier, Rotterdam

Het gebouw aan de Van Vollenhovenstraat 3 in het statige, historische Scheepsvaartkwartier van Rotterdam was ooit een kantorencomplex. ABB Bouwgroep, DBOG en Trivestor Groep hebben het pand aangekocht, met als doel om de 30.000 m2 te transformeren tot woongebouw met een plint met voorzieningen en parkeerplaatsen. Het gebouw is inmiddels volledig getransformeerd en heeft een geheel andere uitstraling gekregen. Zo ontstond een modern woongebouw met een klassieke uitstraling die past in deze omgeving. Parkeren kan in de eigen garage onder het gebouw.

Comfortabel, licht, modern en strak afgewerkt. De ruim 200 citylofts zijn het ideale rustpunt in het bruisende Rotterdamse stadsleven. De lofts variëren van 40 m2 tot 115 m2 en zijn compleet uitgerust. Door hun vorm en indeling zijn de lofts ruimtelijk en ze hebben ieder een Frans balkon of terras. Berging, parkeerplaats en afbouwpakket zijn optioneel. Volop keuze dus, bewoners kiezen de loft die past bij hoe zij willen leven.

Website Van Vollenhovenkwartier 

Verhalen over VanVollenhovenkwartier

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers de samenwerking met ons ervaren.

Ronald Schneider, wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie Rotterdam, over Het Van Vollenhovenkwartier

Lees hier het verhaal.

Koper Lisanne over het Van Vollenhovenkwartier

Lees hier het verhaal.

Transformatie Van Vollenhovenkwartier

Wonen op deze prachtlocatie wordt mogelijk door de transformatie van een voormalig kantoorgebouw. Het gebouw wordt volledig getransformeerd en krijgt een geheel andere uitstraling. Zo ontstaat een modern woongebouw met een klassieke uitstraling die past in deze omgeving. Parkeren kan in de eigen garage onder het gebouw.

Jonge professionals, ondernemers met een pied-a-terre, stellen die weer terugkeren naar de stad. Het Van Vollenhovenkwartier trekt een gevarieerde community van stedelingen met een liefde voor Rotterdam.

“Het gebouw wordt volledig getransformeerd en krijgt een geheel andere uitstraling.”

Door hun vorm en indeling zijn de lofts ruimtelijk en ze hebben ieder een Frans balkon of terras

Het Van Vollenhovenkwartier, op de hoek van de Westzeedijk met de Van Vollenhovenstraat, is een unieke kans om te kunnen wonen in het historische Scheepvaartkwartier. Een wijk bekend door zijn bijna 100 rijksmonumenten en als een van de rijkste wijken van Nederland. Bewoners kunnen volop genieten van culinaire hoogstandjes, borrelen aan de Veerhaven, ontspannen met vrienden in het Park. Allemaal op loopafstand van hun loft. Ook de andere Rotterdamse parels liggen zeer nabij. Of het nu gaat om de Markthal, Museumkwartier, Rotterdam Centraal of de Wilhelminapier. Alle hotspots zijn dichtbij en ook makkelijk met het OV en Watertaxi te bereiken.

“Comfortabel, licht, modern en strak afgewerkt. De ruim 200 citylofts zijn het ideale rustpunt in het bruisende Rotterdamse stadsleven.”