Menu

‘s-Gravendeel West

De gemeente Hoeksche Waard, ABB Bouwgroep en Stevast Baas & Groen Vastgoed BV zijn verantwoordelijk voor nieuwbouwplan ’s-Gravendeel West. Het plan bestaat uit 2 hoofdfasen, waarvan de eerste fase bestaat uit het bouwen van 179 woningen en de tweede fase uit 100 woningen.

De percelen zijn eigendom van de bovengenoemde projectontwikkelaars. De locatie ligt bij de entree van ’s-Gravendeel en is ingeklemd tussen de N217, de Maasdamseweg en de Molendijk. Het gaat hier om een aantal aaneengesloten percelen, waarvan het zuidelijke deel de eerste fase betreft.

Website ’s Gravendeel West 

Divers aanbod

Eerder stelde het college, toen nog het college van de gemeente Binnenmaas, de ambities en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van ’s-Gravendeel West vast. Een voorwaarde was dat ’s-Gravendeel West een duurzame en klimaatbestendige wijk wordt, met een gevarieerd woonprogramma.

In het plan is ook ruimte gecreëerd voor de in 2020 aangenomen motie, bouwen voor starters. Naast vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijwoningen worden in de eerste fase van ’s-Gravendeel West 20 starterswoningen gerealiseerd. Wethouder Piet van Leenen: “Ons doel is om te bouwen voor verschillende doelgroepen met woningen in verschillende prijsklassen. Dus ook betaalbare woningen voor starters. Daarom zijn we van het bouwen van 150 woningen naar 179 woningen gegaan. We realiseren 20 woningen van rond de € 200.000,- en 10 sociale huurwoningen.”

“Woningen voor verschillende doelgroepen, in verschillende prijsklassen.”