Menu

‘s-Gravendeel West

De gemeente Hoeksche Waard, ABB Bouwgroep en Stevast Ontwikkeling verantwoordelijk voor nieuwbouwplan ’s-Gravendeel West. Het plan bestaat uit 2 hoofdfasen, waarvan de eerste fase bestaat uit het bouwen van 179 woningen en de tweede fase uit 100 woningen.

De percelen zijn eigendom van de bovengenoemde projectontwikkelaars. De locatie ligt bij de entree van ’s-Gravendeel en is ingeklemd tussen de N217, de Maasdamseweg en de Molendijk. Het gaat hier om een aantal aaneengesloten percelen, waarvan het zuidelijke deel de eerste fase betreft.

Website ’s Gravendeel West 

Divers aanbod

Eerder stelde het college, toen nog het college van de gemeente Binnenmaas, de ambities en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van ’s-Gravendeel West vast. Een voorwaarde was dat ’s-Gravendeel West een duurzame en klimaatbestendige wijk wordt, met een gevarieerd woonprogramma.

In het plan is ook ruimte gecreëerd voor de in 2020 aangenomen motie, bouwen voor starters. Naast vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijwoningen worden in de eerste fase van ’s-Gravendeel West 20 starterswoningen gerealiseerd. Wethouder Piet van Leenen: “Ons doel is om te bouwen voor verschillende doelgroepen met woningen in verschillende prijsklassen. Dus ook betaalbare woningen voor starters. Daarom zijn we van het bouwen van 150 woningen naar 179 woningen gegaan. We realiseren 20 starterswoningen en 10 sociale huurwoningen.”

“Woningen voor verschillende doelgroepen, in verschillende prijsklassen.”

Duurzaamheid

In ’s-Gravendeel West wordt niet alleen veel aandacht besteed aan de woningen, er wordt met minstens zoveel aandacht een fijne, groene leefomgeving gecreëerd. In ’s-Gravendeel West woont u tussen de groene polder en bestaande woonwijk in, middenin het groen! Op diverse plekken in het plan, worden bloemrijke bermen en randen gerealiseerd, wat ten goede komt van de flora & fauna. Dit is niet alleen mooi om te zien, dit is ook fijn voor alle insecten en andere fauna. De biodiversiteit van de locatie wordt hiermee versterkt. Ook het krekenpark worden omringd door bloemrijke bermen en natuurlijke oevers.

Tussen de nieuwe woonwijk en de bestaande polder komt een zachte overgang. Dat betekent dat er middels hagen, bomen en kreekjes een overgang wordt gevormd tussen bestaand woongebied en het nieuwe woongebied. De groene structuren uit de polder, lopen door in het nieuwbouwplan. Alsof het nooit anders geweest is. Wandelroutes langs de akkerranden die aansluiten op bestaande paden in de aangrenzende woonwijk en het nieuwbouwproject krijgen een natuurlijke, robuuste uitstraling. Hierdoor kunt u niet alleen fijn wonen in ’s-Gravendeel West, u kunt er ook heerlijk wandelen. Wat is fijner dan een frisse neus halen na een werkdag? En dat vlakbij huis! Door het toepassen van autoluwe doorsteekjes naar de bestaande woonwijk ontstaat de binding tussen deze twee gebieden.

“Er wordt met minstens zoveel aandacht een fijne, groene leefomgeving gecreëerd.”