Menu

Residentie Parkzicht, Wassenaar

De herontwikkeling van een deel van het ANWB terrein naar woningbouw in Wassenaar wordt door ABB Bouwgroep uitgevoerd. In de aankomende periode worden de plannen, onder de naam ‘Residentie Parkzicht’, nader uitgewerkt en wordt de bestemmingsplanprocedure opgestart. Afhankelijk van deze procedure start naar verwachting de realisatie medio 2021.

Website Residentie Parkzicht

  • Locatie Wassenaar
  • Omvang Appartementen
  • Status In ontwikkeling
  • Opdrachtgever ANWB
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen

De plannen

ABB ontwikkelt samen met het architectenbureau MLA+ Architecten uit Rotterdam een plan appartementen zal omvatten. Het hoofdkantoor van ANWB blijft op de locatie gehandhaafd, waarmee de herontwikkeling een fijne samenhang tussen wonen en werken in de hand werkt.

ANWB en ABB trekken voor de planvorming samen op. ANWB zal een deel van de bestaande kantoren omvormen naar de huidige tijd en deze een toekomst bestendige invulling geven, waarbij alle producten en diensten van de ANWB herkenbaar aanwezig zijn. ABB is verantwoordelijk voor de planvorming van het woningbouw gedeelte binnen de gemeentelijk vastgestelde kaders. Het familiebedrijf heeft de intentie om de buurt te betrekken bij de verdere uitwerking van deze kaders in een vorm van buurtparticipatie en een klankbordgroep. Op welke wijze hier vorm aangegeven wordt zal op een later moment duidelijk worden gemaakt.

“Plan met schitterende appartementen.”