Menu

Vlietpark, Hoogvliet

Op een centraal gelegen locatie worden diverse prachtige, duurzame eengezinswoningen ontwikkeld. In het Vlietpark staat een groene woonomgeving waar ieder elkaar ontmoet centraal. De visie in Vlietpark is welcome to my frontyard: een groene ontmoetingsruimte voor heel de omgeving.

In de wijk Stadshart in Hoogvliet hebben de gemeente Rotterdam en ABB samen een mooi woningbouwplan gemaakt voor de voormalige Unielocatie. Het ontwerpuitgangspunt was het realiseren van woningbouw met een kwalitatieve groene openbare ruimte, die de buurt met elkaar verbind. Het plan bestaat 54 eengezinswoningen in het midden en hoge segment, waarbij elke woning uitkijkt op stedelijk groen. De eengezinswoningen zijn verdeeld over 2 verschillende hofjes. De woningen variëren in uitstraling, woonoppervlakte en kaveloppervlakte. In Vlietpark staat groen stedelijk wonen centraal, dit sluit aan op het tuinstedelijk karakter van Hoogvliet. Het ontwerp is uitgewerkt door EENTIEN Architecten.

Fase 2

ABB Bouwgroep is in samenwerking met de gemeente Rotterdam gestart met de ontwikkeling van Vlietpark fase 2! Vlietpark fase 2 is een nieuwbouwontwikkeling op de voormalige schoollocatie en gymzaal aan de Endenhout 1. Op deze locatie komen 25 á 30 eengezinswoningen in het (middel)dure koopsegment.

Projectwebsite 

  • Locatie Hoogvliet, Rotterdam
  • Omvang 54 nieuwbouwwoningen
  • Status Fase 1: Uitverkocht, in aanbouw | Fase 2: In ontwikkeling
  • Opdrachtgever Gemeente Rotterdam
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen, Conceptwoning

Stadshart in Hoogvliet

Vlietpark ligt in de wijk Stadshart in Hoogvliet. Dit betreft een centrale ligging waarbij het winkelcentrum Hoogvliet zich op loopafstand bevind. Ook is het sportverenigingsleven in de nabije omgeving groot, zoals de voetbal-, tennis-, en zwemvereniging en zijn er diverse onderwijsinstellingen.

Verder bent u met 15 minuten lopen bij de metrostation Zalmplaat, waarmee u binnen 18 minuten op Zuidplein arriveert.

Onderdeel van Rotterdam
Hoogvliet is sinds 1934 onderdeel van de gemeente Rotterdam. Daarom kun je in Hoogvliet genieten van de voordelen van de grote stad Rotterdam. In Hoogvliet is het centraal en rustig wonen met een tuinstedelijk karakter!

Vele voorzieningen, zoals supermarkten, sportgelegenheden en scholen zijn op een steenworp afstand. Daarnaast is Hoogvliet direct verbonden met de grote steden door middel van de metrolijn verbinding. Ook zijn de uitvalswegen, A4 en A15, in de buurt. Zo sta je binnen ca. 25 minuten in hartje Rotterdam of sta je in ca. 30 minuten op het strand in Hoek van Holland.

“Centrale ligging.”

Verhalen over Vlietpark

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers de samenwerking met ons ervaren.

Leon van der Velden en Jan Dekker over Vlietpark

Lees hier het verhaal.

Bijzonder duurzaam

Het ontwerpuitgangspunt was het realiseren van woningbouw met een kwalitatieve groene openbare ruimte, die de buurt met elkaar verbindt. ABB heeft een prijsvraag gehouden op basis waarvan vier architectenbureaus een ontwerp en stedenbouwkundige verkaveling hebben gemaakt. Het uiteindelijke ontwerp is uitgewerkt door EENTIEN Architecten. In Vlietpark worden 54 woningen gerealiseerd in een hofjesstructuur.

De woningen worden hoogwaardig uitgevoerd en uiteraard volledig ontworpen volgens de BENG-eisen. Dat was best een puzzel. Het moest natuurlijk bereikbare koop zijn, maar we wilden niet inleveren op kwaliteit. We hebben echt gestoeid om het maximale eruit te halen. Dit is over tien jaar nog steeds mooi. Doordat je veel mensen kunt bedienen met deze woningen en de woningen kwalitatief hoogwaardig zijn, zijn alle woningen binnen no-time al verkocht.

Bovendien is het ontwerp van de omgeving heel groen. Het project is klimaat adaptief. Het is een opgave om de waterhuishouding op orde te houden en bestand te zijn tegen klimaatverandering. Het project is omarmd door de buurt en de gebiedscommissie was direct positief. Het project geeft een positieve impuls aan het centrum. In 2018 stond dit winkelcentrum in de top 5 van winkelcentra met de meeste leegstand. Deze ontwikkeling is nu ook een extra aanjager voor de economie in de buurt. Daarnaast gaan kinderen ook lokaal naar sportverenigingen en naar school. Wat allemaal bijdraagt aan de vitaliteit van de buurt.

De krant staat vol met verhalen van mensen die een betaalbaar huis zoeken. Met dit project een antwoord te kunnen geven op deze zoektocht, maakt ons trots, maar is ons ook op het lijf geschreven. Het voelt als een maatschappelijke plicht die we met het hele team nakomen.

“Duurzaam én zeer betaalbaar. Het antwoord op een zoektocht voor velen.”