Afbeelding De Nieuwe Admiraliteit

De Nieuwe Admiraliteit

De Nieuwe Admiraliteit is een van de grootste transformatieprojecten van Nederland. In dit voormalige kantorencomplex hebben we in iets meer dan een jaar tijd 587 appartementen gerealiseerd voor studenten en Young Professionals.

De appartementen zijn gerealiseerd binnen de bestaande contouren van het gebouw. Verder zijn er parkeerplaatsen voor auto’s, fietsparkeerplaatsen en bergingen toegepast. In de plint is ruimte voor diverse ondersteunende faciliteiten.

De transformatie van het voormalige kantoorgebouw trok nationaal veel media-aandacht. Onder andere vanwege de grootschaligheid, maar ook vanwege de innovatieve toepassingen die bij de transformatie zijn gebruikt. Zo was het gebruik van een verticaal schuifraam, om een gevoel van buitenruimte te creëren in de appartementen, een primeur in de bouwwereld.

 

Leerzaam

Het was een opzienbarend project en een zeer leerzaam traject voor ons als bouwer. We hebben hier bewezen om te kunnen gaan met logistieke uitdagingen. Door creatief te denken en flexibel te zijn tijdens het bouwproces, hebben we dit enorme project in slechts iets meer dan een jaar kunnen opleveren.

Locatie

Rotterdam

Betreft

40.000 m² (587 appartementen, 350 parkeerplaatsen)

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V. en U Vastgoed

Verhalen over De Nieuwe Admiraliteit

Ervaring

“Een razendknappe prestatie van ABB”

Hennie Prenger

over de grootschalige transformatie van De Admiraliteit in Rotterdam