Afbeelding Windroos

Windroos

Project Windroos is de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein in hartje Sliedrecht. Het plein wordt getransformeerd naar een volwaardig winkel- en woongebied waar Sliedrecht tientallen jaren mee vooruit kan.

Het totale centrumplan omvat 4 verschillende bouwdelen met appartementen, zorg- en stadswoningen en commerciële ruimten. Het plein wordt opnieuw ingericht met een centraal parkeer- en evenementenplein.

Voor de herontwikkeling van het Burgemeester Winklerplein en de omliggende woonbebouwing heeft de Windroos Bouwgroep v.o.f. een masterplan opgesteld. In dit masterplan is een goede balans gevonden tussen het grootdorpse karakter van één van de twee winkelharten van Sliedrecht en de frisse ambities op het terrein van winkelen en wonen. Het is een inventief plan voor een integrale gebiedsontwikkeling, dat voldoet aan de hoge eisen qua ruimtelijke inpassing.

Locatie

Sliedrecht

Betreft

156 appartementen en ca. 3000 m² commerciële ruimte

Voortgang

Gebouw Zuiderbreedte en transformatie huurwoningen aan de Jacob Catstraat: gereed. Overige bouwdelen: in ontwikkeling.

Projectontwikkeling

Windroos Bouwgroep v.o.f. (een samenwerking van ABB en Sliedrechtse Bouwcombinatie B.V.)

Goed gebalanceerd masterplan

Het plein krijgt nieuwe allure door een thematische inrichting met kwalitatieve materialen en biedt ruimte aan de weekmarkt, horeca en parkeren. Het resultaat is een functioneel en sfeervol plein, omringd door warme baksteenarchitectuur en aantrekkelijke winkeletalages. De afmetingen en de branchering van de winkelruimten zijn afgestemd op de wensen van de huidige ondernemers en specifieke detailhandelonderzoeken. De woningen bevinden zich boven de winkels.  Het is de bedoeling dat tijdens de bouw de verkoopactiviteiten van de winkels doorgaan. Hierover wordt frequent gecommuniceerd met de ondernemers en omwonenden.

 

De planning

Na de ontwikkeling van de Zuiderbreedte (A, zie plattegrond hieronder), wordt nu ook de Oosterlengte (B) verder uit ontwikkeld. Het complex zal gebouwd worden vanaf het moment dat de apotheek is verhuisd naar het gezondheidscentrum (E). Onze afdeling ABB Op Maat heeft het appartementencomplex van Tablis Wonen (D, zie foto’s naast plattegrond) gerenoveerd. Als laatst zal de Westerlengte (C) worden ontwikkeld.