Afbeelding Schuttersveld

Schuttersveld

Het voormalige bibliotheekcomplex van de TU is een rijksmonument. Dit was bij de herontwikkeling een belangrijk uitgangspunt. De oorspronkelijke uitstraling van dit gebouw moest worden gewaarborgd, waarbij de monumentale waarden en karakteristieke details niet aangetast werden.

De veelzijdige architectuur van het monumentale pand is met gepast respect behandeld en nauwelijks aangetast. De historie is ook in het interieur afleesbaar gebleven, doordat de woningen binnen de oorspronkelijke structuur zijn ontworpen. Twee vleugels bleken niet geschikt voor hergebruik. Deze zijn vervangen door nieuwbouw van een groter volume, waardoor het programma aanmerkelijk verhoogd werd.

Om te komen tot dit haalbare plan is één van de gebouwvleugels in de lengte doorgezaagd en gedeeltelijk gesloopt. Hierdoor is er ruimte gecreëerd voor nieuwbouw van 27 appartementen. Onder het binnenterrein is een parkeergarage met deels een geautomatiseerd parkeersysteem gerealiseerd. Tijdens de (ver)bouw was de bereikbaarheid de grootste uitdaging. Het zware vrachtverkeer werd belemmerd doordat de bruggen in de aanvoerroute maar beperkt belast mochten worden.

 

 

Locatie

Delft

Betreft

104 appartementen, 1.500 m2 commerciële ruimte en een parkeerkelder voor 104 auto's

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Ontwikkeling B.V.