Menu

Amstelwijck Park, Dordrecht

Het voormalige Refaja Ziekenhuis-terrein, van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, te Dordrecht, wijzigt qua bestemming. Het terrein, met een afmeting van ongeveer 6,5 hectare, wordt door ABB Bouwgroep getransformeerd naar een fraaie, groene woonwijk.

Nieuwbouwproject Amstelwijck Park gaat een gedifferentieerd woningaanbod bieden, waaronder vrijstaande villa’s, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. De ontwikkeling van Amstelwijck Park maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van het gebied Amstelwijck.

 

Website Amstelwijck Park

Van ziekenhuizen naar woonhuizen

Het gebied was van medio 1971 tot medio 2017 in gebruik als ziekenhuis, achtereenvolgens onder de namen Refaja ziekenhuis, Drechtstedenziekenhuis en locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Na de laatste ziekenhuisfusie werd besloten om de twee ziekenhuizen binnen de stad Dordrecht samen te voegen op één plek, in het gebied Gezondheidspark/Sportboulevard. Van 2008 tot 2017 zijn gefaseerd alle functies vanuit de locatie Amstelwijck overgeheveld naar dit gebied.

De bestaande ziekenhuisgebouwen maken plaats voor een ruim opgezette woonwijk. Nieuwbouwproject Amstelwijck Park gaat een gedifferentieerd woningaanbod bieden in verschillende prijscategorieën, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en appartementen. De ontwikkeling van Amstelwijck Park maakt onderdeel uit van de totale ontwikkeling van het gebied Amstelwijck, waarvoor de gemeente een ontwikkelstrategie opstelt. ABB werkt de komende periode in samenwerking met de gemeente Dordrecht de plannen verder uit.

“De bestaande ziekenhuisgebouwen maken plaats voor een ruim opgezette woonwijk.”