Afbeelding Ontwikkeling vastgoed

Ontwikkeling van vastgoed en stadsplanning

In de dynamische wereld van stadsplanning en de ontwikkeling van vastgoed speelt ABB Bouwgroep een belangrijke rol bij het vormgeven van moderne stedelijke landschappen. Stadsvernieuwing en stadsplanning zijn niet alleen gericht op het bouwen van nieuwe gebouwen, maar ook op het creëren van een leefbare, duurzame en aantrekkelijke leefomgeving. Daarom gaan we wat dieper in op hoe vastgoedontwikkeling kan bijdragen aan stadsvernieuwing en stadsplanning, met daarbij passende voorbeelden van de projecten van ABB Bouwgroep.

De synergie tussen de ontwikkeling van vastgoed en stadsvernieuwing

Stadsvernieuwing is een proces waarbij verouderde of onbenutte stedelijke gebieden worden getransformeerd om ze nieuw leven in te blazen en aan te passen naar de behoeften van nu. De ontwikkeling van vastgoed is een krachtig instrument binnen dit proces, omdat het de mogelijkheid biedt om een nieuwe infrastructuur en faciliteiten te creëren die het woon- en leefplezier van de inwoners verbeteren en tegelijkertijd de economische waarde van de stad vergroten. ABB Bouwgroep begrijpt de kracht van deze synergie en heeft dit dan ook al veelvuldig laten zien. We nemen u dan ook graag mee in een aantal voorbeelden.

Doelengebied, Delft

Deze locatie midden in de stad bestaat uit 14 woningen op een parkeerkelder. Voorheen was dit een waterloopkundig laboratoriumterrein, maar biedt nu dus woonruimte aan 14 huishoudens. Het project is in samenwerking met Moes Bouwbedrijf B.V. tot stand gekomen en maakt deel uit van de totale ontwikkeling ‘Doelengebied’ waar ook het monumentale complex, de voormalige bibliotheek van de TU-delft, onderdeel van uit maakt. Daarnaast vindt u hier diverse restaurants en een bioscoop.

De Nieuwe Admiraliteit, Rotterdam

Midden in Rotterdam, tussen Rotterdam Blaak en Rotterdam Centrum, vindt u de Admiraliteitskade. Dit voormalige kantoorencomplex is in samenwerking met U Vastgoed getransformeerd naar diverse woningen en winkels. Zo vindt u er maar liefst 587 appartementen met een oppervlakte tussen de 20 en 55 m2. Deze woningen zijn speciaal gericht op studenten en Young Professionals. Verder zijn er in De Nieuwe Admiraliteit parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen gerealiseerd en is er ruimte voor diverse ondersteunende faciliteiten.

Van Vollenhovenkwartier, Rotterdam

Dit bijzondere project is gelegen aan de Van Vollenhovenstraat 3, in het historische Scheepvaartkwartier van Rotterdam. Ook dit complex was ooit een kantorencomplex maar de 30.000 m2 is inmiddels volledig getransformeerd tot 200 city lofts met verschillende oppervlaktes variërend tussen de 40 m2 en 115 m2. Daarnaast heeft elke loft een Frans balkon of terras. Ook aan parkeerplaatsen en berging is gedacht binnen dit unieke karakteristieke pand. Het project is een samenwerking tussen ABB bouwgroep, DBOG en Trivestor Groep. Bekijk het volledige project.

Duurzame ontwikkeling van vastgoed

Een overkoepelende eigenschap van de vastgoedprojecten van ABB Bouwgroep is duurzaamheid. Omdat binnen deze projecten verschillende innovatieve groene technologieën zijn toegepast zorgen ze voor een langdurige positieve impact op het milieu en de gemeenschap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toepassen van zonnepanelen, warmtepompen en energiezuinige constructiematerialen. Door duurzaamheid centraal te stellen, dragen onze projecten bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de stad en het creëren van gezondere leefomstandigheden voor de bewoners.

De kracht van vastgoedontwikkeling en stadsvernieuwing

De ontwikkeling van vastgoed heeft bewezen een krachtig middel te zijn bij het bevorderen van stadsvernieuwing en stadsplanning. De projecten van ABB Bouwgroep zijn hier dan ook een mooi voorbeeld van. Het benutten van verouderde en onbenutte stedelijke gebieden tot een fijne leefomgeving voor bewoners.

Door slimme planning en de nadruk op duurzaamheid hebben deze projecten niet alleen de fysieke structuur van de stad veranderd, maar ook de manier waarop mensen leven, werken en met elkaar omgaan.

Ook in de toekomst zal de ontwikkeling van vastgoed een belangrijke rol blijven spelen bij het vormgeven van stedelijke landschappen. Met de voordurende innovatieve ontwikkelingen met het oog op duurzaamheid zal de impact van vastgoedontwikkeling binnen stadsvernieuwing alleen maar groter worden waardoor onze steden aantrekkelijker, leefbaarder en duurzamer worden.

Bent u nieuwsgierig naar de projecten van ABB Bouwgroep of wilt u meer weten over ABB Bouwgroep? Bekijk onze expertises of neem contact met ons op. We vertellen u graag meer.

Onze kracht