Haags Buiten genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

29 september 2021
Afbeelding Haags Buiten genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

Datum: 29-09-2021

Project Haags Buiten genomineerd voor de Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

De projecten zijn beoordeeld door een onafhankelijke professionele jury bestaande uit: Eddy Nieuwstraten, Raad van Toezicht Vogelbescherming Nederland, Nico Tillie, Hoofd Urban Ecology & Ecocities Lab, Faculteit Bouwkunde, TU Delft en de winnares van vorig jaar: Nina Ravestein, oprichter PAD landscape. Op donderdag 7 oktober zal de jury de prijswinnaars bekend maken.

De Award
De Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen is een initiatief van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging. Doel van de prijsvraag is om bouw-, verbouw- of renovatieprojecten te onderscheiden, die aantoonbaar rekening houden met de behoeften van álle gebruikers van de stedelijke omgeving: mens én dier.

Meer over de Award en de genomineerden   Bouwnatuurinclusief.nl

Haags Buiten
Haags buiten is kortweg te omschrijven als een groen, waterrijk en duurzaam woongebied in de Randstad. Dat Haags Buiten, met ruim 300 woningen, geen standaard vinexwijk moest worden, was al vanaf het begin duidelijk. Er lag namelijk een ambitieuze duurzaamheidsambitie.

Bij de duurzame wensen en eisen kan bijvoorbeeld gedacht worden aan gasloze woningen die heel goed zijn geïsoleerd en voorzien zijn van duurzame energie. Daarnaast is er op het gebied van duurzaamheid in de openbare ruimte veel aandacht voor groen, water en klimaatadaptieve maatregelen. Ook is er aandacht voor insecten en dieren door het integreren van nestkasten voor diverse vogels in de bebouwing. Het is gelukt om de duurzaamheidsambitie én de ambitie om veel nieuwe woningen te bouwen met elkaar te verenigen.

In het prachtig woongebied Haags Buiten genieten de bewoners inmiddels van een bijzondere woonomgeving, die met recht “het beste van twee werelden” genoemd mag worden. Immers een groene en waterrijke omgeving, op korte afstand van het centrum van Den Haag, schept een woonomgeving die van alles het beste biedt.

Kampman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen en Vollmer en Partners is de landschapsarchitect voor de inrichting van het groen in het gebied.

Meer over Haags Buiten 

 

Duurzaamheid binnen ABB   MVO binnen ABB   Warning: Undefined array key “video_url” in /Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php on line 23
  class=”vc_slider__no-video”>
  <br />
<b>Warning</b>: Undefined array key “title” in <b>/Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php</b> on line <b>24</b><br />
”<br />
						   srcset=””<br />
						   sizes=”(max-width: 500px) 100vw, 500px”><br />
						<br />
<b>Warning</b>: Undefined array key “video_url” in <b>/Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php</b> on line <b>27</b></p>
<p><b>Warning</b>: Undefined array key “title” in <b>/Users/wilmer/Documents/Hosts/abb-dump/wp-content/themes/abb/template-parts/visual-composer/vc-slider.php</b> on line <b>31</b>
					</li>
</ul></div>
</div>
</div>
</div>
</div>
<div class=


Afbeelding Haags Buiten genomineerd voor Award Natuurinclusief Bouwen en Ontwerpen

Meer nieuws

Nieuws
28 mei 2024
28 mei 2024

Open bouwplaatsen tijdens Dag van de Bouw | Zaterdag 8 juni

Nieuws
16 mei 2024
16 mei 2024

Ostadehof in Rozenburg blijkt enorm populair!

Nieuws
14 mei 2024
14 mei 2024

Nieuwe fase Amstelwijck Park in verkoop