Menu

Stella Nova, Spijkenisse

Project Stella Nova betreft de eerste fase in de herontwikkeling van de wijk Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. De bestaande en verouderde portiekflats van Maasdelta worden vervangen door gasloze en energiezuinige nieuwbouwwoningen. In totaal bestaat het plan uit 79 woningen, waarvan 22 appartementen, 21 beneden bovenwoningen en 36 grondgebonden woningen. Er worden zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Steenhuis Bukman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van project Stella Nova.

Kenmerkend aan het project zijn het hoge duurzaamheidsniveau, de grote variatie in woonproducten, de groene en ruime opzet van de wijk en de sterke samenhang in het gehele plan.

Website Stella Nova 

  • Locatie Spijkenisse
  • Omvang 79 woningen, waarvan 22 appartementen, 21 beneden bovenwoningen en 36 grondgebonden woningen
  • Status In ontwikkeling
  • Opdrachtgever Gemeente Nissewaard, Maasdelta
  • Expertise Bouwen, Ontwikkelen, Conceptwoning

Het plan

Steenhuis Bukman Architecten heeft het ontwerp voor Stella Nova gemaakt. Het ontwerp komt tot zijn recht door de samenhang in het gehele plan. Het materiaalgebruik is duurzaam en ambachtelijk, met mooi verouderende materialen en veel glas.

Er wordt in dit plan veel aandacht besteed aan de overgangen tussen privé-openbaar, groen en (sociale) veiligheid. Woonwensen staan centraal bij ABB. De diverse ruwbouw-en afbouwopties zorgen voor een breed scala aan mogelijkheden om de woningen comfortabel te maken naar wens van de koper!

“Er wordt in dit plan veel aandacht besteed aan de overgangen tussen privé-openbaar, groen en (sociale) veiligheid.”