Menu

Stella Nova, Spijkenisse

Project Stella Nova betreft de herontwikkeling van de wijk Sterrenkwartier Hoog in Spijkenisse. Het Sterrenkwartier is een typische naoorlogs wijk die wordt omgetoverd tot een nieuwe, eigentijdse woonomgeving. Dat is de ambitie van de gemeente Nissewaard. De anonieme 60-er jarenblokken met voornamelijk sociale huurwoningen moeten plaatsmaken voor een gevarieerd woningaanbod met eengezinswoningen, beneden-bovenwoningen en appartementengebouwen. Een omgeving die stijl en allure uitstraalt, maar die de bestaande structuren behoud en versterkt. De bestaande en nieuwe bebouwing lopen straks vloeiend in elkaar over en groen wordt gecombineerd met een aangenaam woon- en leefklimaat.

Door het gebied in te vullen met een goede mix aan woningen in de diverse prijscategorieën en met veel groen wordt tegemoet gekomen aan de grote vraag naar meer woningen voor uiteenlopende doelgroepen in aantrekkelijke woonbuurten. Stella Nova belooft een aantrekkelijke woonomgeving te worden.

ABB heeft met haar plannen om hoogwaardige maar ook flexibele woningen te bouwen de opdracht in handen gekregen. De woningen worden allen gasloos en duurzaam uitgevoerd. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door toepassing van een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming, een gebalanceerd ventilatiesysteem en ga zo maar door. Dit geeft de koper/huurder lagere energielasten. De woningen zijn compleet en hoogwaardig afgewerkt. En daar bovenop zijn er voor de kopers ook nog eens vele mogelijkheden tot het afstemmen van de woning naar eigen wens.
Steenhuis Bukman Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van project Stella Nova.

Kenmerkend aan het project zijn het hoge duurzaamheidsniveau, de grote variatie in woonproducten, de groene en ruime opzet van de wijk en de sterke samenhang in het gehele plan. De totale gebiedsontwikkeling van het Sterrenkwartier bestaat uit ruim 400 woningen.

Website Stella Nova 

Over Stella Nova

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe opdrachtgevers, kopers en partners de samenwerking met ons ervaren.

Karim en Fadoua over Stella Nova

Lees hier het verhaal.

Het plan

Steenhuis Bukman Architecten heeft het ontwerp voor Stella Nova gemaakt. Het ontwerp komt tot zijn recht door de samenhang in het gehele plan. Het materiaalgebruik is duurzaam en ambachtelijk, met mooi verouderende materialen en veel glas.

Er wordt in dit plan veel aandacht besteed aan de overgangen tussen privé-openbaar, groen en (sociale) veiligheid. Woonwensen staan centraal bij ABB. De diverse ruwbouw-en afbouwopties zorgen voor een breed scala aan mogelijkheden om de woningen comfortabel te maken naar wens van de koper!

“Er wordt in dit plan veel aandacht besteed aan de overgangen tussen privé-openbaar, groen en (sociale) veiligheid.”