Menu

Woonwijk Ackerswoude: een natuurlijke keuze in Pijnacker

Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle woonwijk Ackerswoude. Ackerswoude kent twee woonmilieus. Het dorpse Ackerswoude Brink ligt het dichtst tegen het centrum aan. Winkels en voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand. Het meer groene en rustige Ackerswoude Landrijk ligt daaromheen.

In zowel Ackerswoude Brink als Ackerswoude Landrijk is het heerlijk rustig wonen in een sfeervolle en groene omgeving. Dwars door de wijk loopt een karakteristiek lint van water, een kenmerkende bomenrij met een fietsroute. Het lint is beeldbepalend voor de groene uitstraling van Ackerswoude. Vanuit de wijk ben je snel in de Groenzoom, een recreatiegebied ten noordoosten van Ackerswoude. Maar ook de binnensteden van Delft, Den Haag en Rotterdam zijn binnen handbereik.

Architectenbureau Zeinstra Veerbeek (ZVA) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de meeste woningen, daarnaast heeft Houweling Architecten ook enkele woningen ontworpen.

Uiteindelijk zal de wijk uit zo'n 1000 woningen bestaan

ABB Bouwgroep en de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn zeer tevreden met hun uitermate plezierige en constructieve samenwerking in het project Ackerswoude. De nieuwe wijk met haar karakteristieke woningen begint al aardig vorm te krijgen. Of dat nu de meer exclusieve woningen van Landrijk zijn, de woningen met de dorpse uitstraling van Brink of de eigentijdse woningen op de vrije kavels. De ligging is natuurlijk ook ideaal, zo vlak bij het centrum van Pijnacker en de RandstadRail halte.

De wijk heeft een prettige uitstraling, een authentieke sfeer. Dit is ook te danken aan de hoogwaardige kwaliteit, die ook zal worden doorgezet in de nog nieuw te ontwikkelen gebieden. Qua architectuur worden de gekozen bouwstijlen in Ackerswoude doorgezet. Met de variatie van enkele nieuwe types, zoals een terraswoning aan het water. Ook wordt er weer ruimte gemaakt voor vrije kavels. Uiteindelijk zal de wijk uit zo’n 1.000 woningen bestaan.

Architect ZVA over de woningen in Brink Architect ZVA over de woningen in Landrijk

“Een prachtige locatie om te wonen: ruim gelegen, bij groen en water en toch dicht bij de kern van Pijnacker.”

Waanzinnige architectuur

Er zijn twee bouwstijlen gebruikt voor de woningen in Landrijk. De cottage-stijl voor woningen in de klassiek landelijke Engelse stijl. Die uit zich in details zoals de door-gemetselde topgevels, zinken afdeklijsten en markante schoorstenen. En last but not least: de keramische pannen of rieten kap.

Daarnaast zijn er woningen in de karakteristieke chalet-stijl, ontworpen door Remco Veerbeek van ZVA. ‘We hebben de goot lager gemaakt, veel hout gebruikt en we hebben versieringen aan de gevels gemaakt. Bij het ontwerpen van deze woningen hebben we inspiratie gehaald bij de woningen uit Pijnacker die rond 1900 zijn gebouwd’, aldus Remco van architectenbureau ZVA.

De architectuur, de variatie in materiaalgebruik en de ligging maken Ackerswoude een aantrekkelijk woongebied.

“De architectuur, de variatie in materiaalgebruik en de ligging maken Ackerswoude een aantrekkelijk woongebied.”

Woonwensen worden werkelijkheid!

Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle nieuwbouw woonwijk Ackerswoude. Ackerswoude kent twee woonmilieus. Het dorpse Ackerswoude Brink ligt het dichtst tegen het centrum aan. Winkels en voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand. Het meer groene en rustige Ackerswoude Landrijk ligt daar omheen. In zowel Ackerswoude Brink als Ackerswoude Landrijk is het heerlijk rustig wonen in een sfeervolle en groene omgeving.

Dwars door de wijk loopt een karakteristiek lint van water, een kenmerkende bomenrij met een fietsroute. Het lint is beeldbepalend voor de groene uitstraling van Ackerswoude. Vanuit de wijk bent u snel in de Groenzoom, een recreatiegebied ten noordoosten van Ackerswoude. Maar ook de binnensteden van Delft, Den Haag en Rotterdam zijn binnen handbereik. In vijftien minuten bent u zowel met de auto, als met openbaar vervoer in het centrum van deze steden.

Eén ding hebben alle woningen met elkaar gemeen: de hoogwaardige kwaliteit en uitstraling van de woningen. Bovendien zijn de woningen lekker ruim. Ondanks de verschillende woningtypen vormt Ackerswoude – o.a. door de gebruikte materialen, groene erfafscheidingen en bestrating – echt een geheel.

“Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle nieuwbouw woonwijk Ackerswoude.”