Menu

Woonwijk Ackerswoude: een natuurlijke keuze in Pijnacker

Op een steenworp afstand van het levendige centrum van Pijnacker ligt de sfeervolle woonwijk Ackerswoude. Ackerswoude kent twee woonmilieus. Het dorpse Ackerswoude Brink ligt het dichtst tegen het centrum aan. Winkels en voorzieningen liggen letterlijk op loopafstand. Het meer groene en rustige Ackerswoude Landrijk ligt daaromheen.

In zowel Ackerswoude Brink als Ackerswoude Landrijk is het heerlijk rustig wonen in een sfeervolle en groene omgeving. Dwars door de wijk loopt een karakteristiek lint van water, een kenmerkende bomenrij met een fietsroute. Het lint is beeldbepalend voor de groene uitstraling van Ackerswoude. Vanuit de wijk ben je snel in de Groenzoom, een recreatiegebied ten noordoosten van Ackerswoude. Maar ook de binnensteden van Delft, Den Haag en Rotterdam zijn binnen handbereik. Architectenbureau Zeinstra Veerbeek (ZVA) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de woningen.

Website Ackerswoude  Website deelproject Ackerswoude Landrijk  Website deelproject Ackerswoude Landrijk Cottage

Uiteindelijk zal de wijk uit zo'n 1000 woningen bestaan

Ontwikkelaars ABB Bouwgroep en Schouten in combinatie met de gemeente Pijnacker-Nootdorp zijn zeer tevreden met hun uitermate plezierige en constructieve samenwerking in het project Ackerswoude. De nieuwe wijk met haar karakteristieke woningen begint al aardig vorm te krijgen. Of dat nu de meer exclusieve woningen van Landrijk zijn, de woningen met de dorpse uitstraling van Brink of de eigentijdse woningen op de vrije kavels. De ligging is natuurlijk ook ideaal, zo vlak bij het centrum van Pijnacker en de RandstadRail halte.

De wijk heeft een prettige uitstraling, een authentieke sfeer. Dit is ook te danken aan de hoogwaardige kwaliteit, die ook zal worden doorgezet in de nog nieuw te ontwikkelen gebieden. Qua architectuur worden de gekozen bouwstijlen in Ackerswoude doorgezet. Met de variatie van enkele nieuwe types, zoals een terraswoning aan het water. Ook wordt er weer ruimte gemaakt voor vrije kavels. In het noordelijke deel van Ackerswoude alleen al, zullen ca. 350 woningen incl. vrije kavels worden gerealiseerd, al meer dan 400 woningen zijn reeds gerealiseerd. Uiteindelijk zal de wijk uit zo’n 1.000 woningen bestaan.

Architect ZVA over de woningen in Brink Architect ZVA over de woningen in Landrijk

“Een prachtige locatie om te wonen: ruim gelegen, bij groen en water en toch dicht bij de kern van Pijnacker.”