Afbeelding Vlietpark

Vlietpark

Op een centraal gelegen locatie worden diverse prachtige, duurzame eengezinswoningen ontwikkeld. In het Vlietpark staat een groene woonomgeving, waar iedereen elkaar ontmoet, centraal. De visie in Vlietpark is welcome to my frontyard; een groene ontmoetingsruimte voor heel de omgeving.

In de wijk Stadshart in Hoogvliet hebben wij samen met de gemeente Rotterdam een mooi woningbouwplan gemaakt voor de voormalige Unielocatie. Het ontwerpuitgangspunt was het realiseren van woningbouw met een kwalitatieve groene openbare ruimte die de buurt met elkaar verbindt.

Het plan bestaat uit 54 eengezinswoningen in het midden en hoge segment, waarbij elke woning uitkijkt op stedelijk groen. De eengezinswoningen zijn verdeeld over 2 verschillende hofjes. De woningen variëren in uitstraling, woonoppervlakte en kaveloppervlakte. In Vlietpark staat groen stedelijk wonen centraal. Dit sluit aan op het tuinstedelijk karakter van Hoogvliet. Het ontwerp is uitgewerkt door EENTIEN Architecten.

Locatie

Hoogvliet, Rotterdam

Betreft

54 nieuwbouwwoningen

Voortgang

Fase 1: Opgeleverd

Fase 2: In ontwikkeling

Projectontwikkeling

Gemeente Rotterdam

Fase 2

ABB is in samenwerking met de gemeente Rotterdam volop bezig met de ontwikkeling van Vlietpark fase 2. Vlietpark fase 2 is een nieuwbouwontwikkeling op de voormalige school- en gymzaallocatie aan de Endenhout 1. De nieuwbouwontwikkeling bestaat uit 26 eengezinswoningen in het middeldure en dure koopsegment.